Tajne sezona 1 DVD 01

Godina: 2013
Žanr: dramska serija
Redatelj: Tanja Golić, tomislav Rukavina, Darko Pleić, Ivan Šarić
Scenarist: Vlado Bulić
Uloge: Filip Juričić, Jelena Jovanova, Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Jasna Bilušić, Mladen Čutura, Stjepan Perić, Vinko Kraljević, Monika Mihajlović, Iskra Jirsak, Marko Cindrić, Mladen Kovačić, Katarina Baban, Fran Vuger, Linda Begonja, Boris Svrtan, Mirta Zečević

Što ako za ljubav ne postoji druga prilika?

U produkciji Fremantle Media Hrvatska i pod budnim okom glavnog scenariste Vlade Bulića (serije „Loza“, „Mamutica“) i njegovih suradnika, na prostranom setu Jadran filma te prekrasnim lokacijama u okolici Zagreba, snima se 120 epizoda nove dramske serije, u kojima glavne uloge tumače Filip Juričić, Jelena Jovanova, Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Jasna Bilušić, Mladen Čutura, Monika Mihajlović, Stjepan Perić, Iskra Jirsak, Mladen Kovačić, Vinko Kraljević, Marko Cindrić, Katarina Baban i mnogi drugi. U ponedjeljak 16. rujna u 20 sati gledatelje na RTL Televiziji očekuje nova serija – „Tajne“!

Televizijska dramska serija „Tajne“ bavi se burnim odnosima dvije obitelji kroz tri generacije, od 1943. godine, preko 1996. pa sve do danas kada se odigrava većina radnje. U pozadini svih priča, u koje su upletene obitelji Franić i Šeper, nalazi se obiteljsko blago koje je zakopano davne 1943. godine, u šumi, u blizini kurije (gospodske kuće). Baš to zakopano blago izvor je svih zala koje se nadvilo nad obje obitelji, a glavni junaci, Nikola Šeper (Filip Juričić) i Marina Franić (Jelena Jovanova), napokon imaju priliku tom ‘prokletstvu blaga’ stati na kraj te staviti točku na prošlost u kojoj se dogodilo puno toga lošeg. Ljubav koja se rađa između Nikole i Marine naići će na brojne prepreke, no mogu li dvoje mladih nadvladati prošlost opterećenu sukobima i krenuti ka ljepšoj i vedrijoj budućnosti?

Priča o dvije zaraćene obitelji započinje 1943. kada su seljaci provalili u kuriju plemića Nikole Otona Šepera (op.a. Nikolinog djeda) kako bi li se dočepali hrane. Svjestan situacije koja ga čeka, Nikola Oton zakopa obiteljsko blago u šumi pokraj kurije, i to neposredno prije upada seljaka. No, ubrzo ulazi u sukob sa seljacima, a u tom ga metežu ubija vođa seljaka, Marin Franić (op.a. Marinin djed). Trudna Šeperova supruga, Teodora, nakon toga bježi u Švicarsku gdje rodi kćer Juliju. Pedeset i tri godine kasnije, Julija (Linda Begonja) zajedno sa suprugom Jerkom (Vinko Kraljević) i sinom Nikolom (Filip Juričić) vraća se u Hrvatsku u namjeri da vrati očevo imanje. Nakon početnih sukoba oko vlasništva, Julija se pomiri s vlasnicima kurije, Ivanom (Aleksandar Cvjetković) i Josipom Franićem (Boris Svrtan), sinovima Marina Franića, seljaka koji je ubio njezina oca. No sve se promjeni kada obje obitelji krenu u potragu za blagom! Josip i Julija se u međuvremenu zaljube, a Ivan iz pohlepe ubija brata Josipa nakon što pronađe blago i pošalje Josipovu kćer, Marinu (Jelena Jovanova), u sirotište. Nedugo zatim umire i Julija, za čije će ubojstvo biti optužen suprug Jerko, a njihov sin Nikola nastavit će živjeti kod bake i djeda.

Sirotište, u kojem je Marina odrasla, trenutno je u financijskim problemima, zbog čega se odluči vratiti na očevo imanje koje joj prema nasljedstvu i pripada. Prisiljena je zatražiti pomoć strica Ivana koji je s ukradenim blagom Šeperovih u međuvremenu otkupio kuriju, te u njoj otvorio hotel. Ivana ipak muči grižnja savjesti zbog ubojstva Marinina oca, ali i činjenice da je supruzi Brigiti (Ksenija Pajić) dopustio da nećakinju pošalje u sirotište. Stoga odluči pomoći Marini i dopusti joj da s djecom iz sirotišta dođe živjeti u kuriju. I Nikola, koji je u međuvremenu postao policijski inspektor, također posjeti kuriju, ustrajan u tome da pod lažnim identitetom dozna pravu istinu o smrti svoje majke. S vremenom će se životni putevi Nikole i Marine ponovo ispreplesti, a tajne dvije obitelji početi sve više otkrivati!

 

Tajne
Epizoda 001

 

Marina Franić (Jelena Jovanova), Marinova unuka i štićenica tete Eve u udomiteljskoj kući, zajedno s djecom gubi krov nad glavom jer se vlasnik kuće odlučio na prodaju. Kako bi zbrinula djecu, prisiljena je obratiti se rodbini koja ju je odbacila nakon smrti oca Josipa. Iako opterećena prošlošću, jer nikad nije pronađeno tijelo njenog oca, Marina odlučuje suočiti sa stricem Ivanom (Alekandar Cvjetković) i strinom Brigitom (Ksenija Pajić) koji su je se odrekli i zatražiti svoj dio nasljedstva. Ali Franići, pogotovo strina Brigita, loše reagiraju na njezin povratak u selo… Istovremeno, nakon završetka policijske akademije, Nikola Šeper (Filip Juričić) odlazi u selo kako bi doznao da su njegovi preci iza sebe ostavili obiteljsko blago, koje je ujedno i razlog smrti njegove majke, a ne njena preljubnička afera s Josipom Franićem.

Epizoda 002

Mučen grižnjom savjesti, suprotno željama Brigite, Ivan odluči pomoći Marini i isplatiti joj njen dio nasljedstva, čak i na štetu svoje kćeri Barbare koja se nada stanu u Zagrebu. Nikola se, nakon očeve verzije o Julijinoj smrti i priče o nestalom blagu, odluči provesti vlastitu istragu. Uskoro doznaje da se njegova majka prilikom potrage za blagom zaljubila u Josipa Franića, te odlučila okončati brak s Jerkom. Međutim, uskoro biva ubijena, a Josip iznenada nestaje. Zbog toga je sumnja pala na Jerka, koji biva osuđen na 17 godina zatvora. Istovremeno, Barbara se nalazi s Džonijem, momkom koji želi nešto više od avanture…

Epizoda 003

Unatoč očevim molbama da odustane od osvete Franićima, Nikola odluči uklopiti se među seosko stanovništvo i prikupiti sve informacije o majčinoj smrti. U tome će mu pomoći i najbolji prijatelja Sebastijan. Brigita i Barbara su ljute na Ivana i zahtijevaju da se okani Marine. Međutim, Brigitu još više naljuti Barbarina veza s Džonijem. Nakon svađe s majkom, Barbara se otrese na Džonija, te u takvom emotivnom stanju napravi prometnu nesreću. Kako bi spasio kćer od tužbe i eventualnog pritvora, Ivan impulzivno podmiti unesrećene, i to novcem koji je bio namijenjen Marini.

Epizoda 004

Marina je ogorčena na Ivana koji joj ne može dati novac za pomoć sirotištu. Optužuje ga da joj je lagao i vraća se u Zagreb. Ostavši bez drugih opcija, Marina idućeg jutra moli Evu za pomoć. No, teta Eva doživi napad, a njezino se zdravstveno stanje naglo pogoršava. Za to vrijeme, Džoni koristi situaciju i ucjenjuje Barbaru zbog prometne nesreće, a Nikola upoznaje Brigitu i iznajmljuje sobu pod lažnim identitetom. Brigita je uvjerena da je Nikola (lažnim imenom Danijel) bogat i mogući investitor oko kojeg se treba potruditi. Posreći mu se kad načuje svađu Ivana i Mire, koji mu želi prodati zemlju kako bi vratio kartaške dugove Džoniju.

Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin