Teorija svega

Naslov izvornika: The Theory of Everything
Redatelj: James Marsh
Producent: Tim Bevan, Eric Fellner, Lisa Bruce, Anthony McCarten
Scenarij: Anthony McCarten
Prema knjizi: Putovanje u beskonačnost: Moj život sa Stephenom Jane Wilde Hawking
Uloge: Eddie Redmayne, Felicity Jones
Glazba: Jóhann Jóhannsson
Snimatelj: Benoît Delhomme
Montaža: Jinx Godfrey
Distributerr: Focus Features, Universal Pictures
Godina izdanja 2014/2015
Trajanje: 123′
Država: Ujedinjeno kraljevstvo
Jezik: engleski, francuski, latinski

IMDb

 

 

 

Koliko god se život činio lošim, gdje ima života ima i nade. – Stephen Hawking

Film Teorija svega donosi iznimnu priču o jednom od najvećih umova svijeta, poznatom astrofizičaru Stephenu Hawkingu, i o dvoje ljudi koji su se ljubavlju borili protiv nemogućih izgleda. Film se temelji na memoarima Jane Hawking, Travelling to Infinity: My Life with Stephen, a režirao ga je dobitnik Oscara James Marsh (Man on Wire).

1963. godine Stephen (glumi ga Eddie Redmayne, Les Misérables), student kozmologije na University of Cambridge, odlučan je pronaći „jednostavno, elokventno objašnjenje“ svemira. Istovremeno, njegov se svemir otvara kad se silno zaljubi u studenticu umjetnosti Jane Wilde (Felicity Jones, The Invisible Woman). No, u 21. godini ovaj zdrav i aktivan mladić sazna potresnu dijagnozu – bolest motoričkih neurona zbog koje će stradati njegovi udovi, sposobnost kretanja i govor te zbog koje će umrijeti u roku od dvije godine.

Jane ga podržava svojom ljubavlju, odlučnošću i nepokolebljivošću – i njih se dvoje ožene. Stephen odbija prihvatiti dijagnozu, a Jane ga ohrabruje da završi doktorat koji uključuje njegovu prvotnu teoriju o stvaranju svemira. Zasnuju obitelj, a Stephen se sa stečenim doktoratom baca na najambiciozniji znanstveni rad i proučava upravo ono čega ima najmanje – vrijeme. Dok mu tijelo biva sve ograničenije, um nastavlja istraživati vanjske granice teorijske fizike.


MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin