Taxi 4

aslov originala: Taxi 4
Žanr: akcija, avantura, komedija
Trajanje: 91′
Godina izdanja: 2007.
Zemlja: Francuska
Izdavač/Distributer: TF1 Films Production/Continental film
Uloge: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Emma Wiklund, Edouard Montoute, Jean-Christophe Bouvet
Režija: Gérard Krawczyk
Scenario: Luc Besson
Producent/i: Luc Besson

Nastavak avantura najbržeg taksista na svijetu i njegovog prijatelja policajca, a traže odbjeglog belgijskog kriminalca u Marseillesu.

Belgijski kriminalac, zbog svojih djela tražen po čitavoj Europi, u policijskoj postaji u Marseillu čeka da bude prebačen u zatvor u Kongo. Lopov prevari svog čuvara, policajca Emiliena i uvjeri ga da pusti zatvorenika pa dobiva otkaz. Stvar spašava njegov vjerni prijatelj, taksist Daniel koju mu otkriva mjesto gdje se kriminalac skriva, podatak koje je slučajno saznao vozeći ga u svom taksiju dok je bježao iz policijske postaje. Emilien se vraća na posao, te počinje lov na kriminalca kojeg trebaju sprovesti natrag u zatvor.
Ima li uopće smisla citirati kritike o ovom filmu? Ljubitelji vožnji u stilu ‘Brzih i žestokih’ doći će na svoje, mada se neki forumaši na IMDB-u već pitaju zašto francuski humor mora biti tako glup? Variety tvrdi da i ‘glupa komedija za mase treba imati par fora koje vrijedi citirati’, a ovaj put ‘gotovo da ih ni nema’. Ipak, i zaključak kritičara je neizbježan: Luc Besson opet ima hit! Ovaj filmaš koji producira akcijske (serijal ‘Taxi’) i dječje filmove (‘Arthur u zemlji Minimoya’) u američkom stilu, očito zna što publika voli pa će sigurno i hrvatska publika ući u ovaj taksi…

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin