2016 X-MEN APOKALIPSA

Naslov izvornika: X-Men: Apocalypse
Redatelj: Bryan Singer
Producenti: Simon Kinberg, Bryan Singer, Hutch Parker, Lauren Shuler Donner
Scenarij: Simon Kinberg
Uloge: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn, Lucas Till
Glazba: John Ottman
Snimatelj: Newton Thomas Sigel
Montaža: John Ottman, Michael Louis Hill
Distributer: 20th Century Fox
Godina izdanja: 2016.)
Trajanje: 144′
Država: SAD
Jezik: engleski

Izvorni i najmoćniji mutant Apocalypse na slobodi je. Bijesan što njegovu vrstu više ne tretiraju kao bogove, Apocalypse okuplja tim moćnih mutanata da uništi čovječanstvo i stvori novi svjetski poredak kojim će vladati.
Nakon hvaljenog globalnog hita „X-Men: Dani buduće prošlosti“, redatelj Bryan Singer vraća se filmom „X-Men: Apokalipsa“. Od početka civilizacije bio je štovan kao bog. Apocalypse, prvi i najsnažniji mutant iz Marvelova X-Men svemira, skupio je moći mnogih drugih mutanata postavši besmrtan i nepobjediv. Probudivši se nakon nekoliko tisuća godina, on je razočaran svijetom koji je zatekao te unovači tim moćnih mutanata, uključujući i potištenog Magneta (Michael Fassbender) da očiste čovječanstvo i stvore novi svjetski poredak kojim će on vladati. Dok sudbina Zemlje visi o niti, Raven (Jennifer Lawrence), uz pomoć profesora X-a (James McAvoy) mora voditi tim mladih X-Mena da zaustavi njihova najvećeg neprijatelja i spasi čovječanstvo od potpunog uništenja.

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin