Sezona 1 DVD 01

 

01. epizoda

U showu „Tri, dva, jedan – kuhaj“ sve su tradicionalne hrvatske delicije zadane unaprijed kako bi se kandidati pripremili za što bolju kulinarsku izvedbu, prelistavajući pritom stare kuharice i bakine recepte. Koliko je tko bio uspješan u pogađanju izvornog okusa tradicionalnih jela, odlučit će stručni sudački žiri, Tomislav Špiček i Željka Klemenčić, a kojima se prvog tjedna natjecanja, kada se pripremaju slavonski specijaliteti, pridružuje i regionalni sudac, Željka Kovčalija.

Teme dana su čvarci i pogačice od čvaraka, koji će zasigurno biti pravi izazov za kandidate koji dolaze s juga Hrvatske, iako one mogu biti „sklizak teren“ i za prave Slavonce. Jesu li bolji protisnuti ili neprotisnuti čvarci – pitanje je oko kojeg se lome koplja, pa su tako i kandidati podijeljenog mišljenja. Nisu svi upoznati s malim tajnama tradicionalne kuhinje pa je tako Evelini prekipjelo tijekom topljenja čvaraka jer je prebrzo stavila veću količinu mlijeka u lonac, dok su se Tanja i Jelena porezale dok su odvajale salo od mesa i završili kod liječnika. Kod pogačica su natjecatelji bili malo slobodniji i maštovitiji, pa su koristili kim, papričice, kiselo vrhnje i vino, ili su tijesto rezali na kocke ili trakice, dok su se neki držali tradicionalnog recepta i pripremali pogačice okruglog oblika.

Hladna glava i mirna ruka trebat će kandidatima kako bi pobijedili u natjecanju u kojem se, osim za titulu najboljeg amaterskog kuhara, bore i za novčanu nagradu u iznosu od 100 000 kuna. Noževi su naoštreni, pećnice ugrijane, a pregače utegnute. Tko će popustiti pod pritiskom, a tko će uspjeti?

 

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin