Sezona 3 DVD 12

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 4
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 45, sezona 3

Hatidže ludi zbog Huremine zabave u haremu, iako ju je odobrio i sam Sulejman. Međutim, sultaniju Hatidže će smiriti vijest o dolasku Diane na dvor… Tašlidžali će se teška srca oprosti od Mihrimah, a Šahuban dozna gdje je sahranjen Ibrahim-paša nakon što je Merdžan-aga danima pratio kalfu Nigar. Princ Mehmet je tužan zbog odgode njegovog odlaska u sandžak, a Bali-beg obavijesti sultana da Mlečani planiraju atentat na njega!

 

Epizoda 46, sezona 3

Hurem ulazi u odaje i začudi se kada ugleda Fahrije, koju je u odaje dovela Afife i pustio Zumbul-aga. Fahrije donosi lijek za Džihangira. U međuvremenu, Bali-beg i Nasuf-efendija razgovaraju o Rustemu koji je postao beglerbeg Dijarbakira. Zumbul-aga se iznenadi kada u haremu ugleda Niger, koja želi vidjeti sultaniju Hurem. Uporno traži susret s Hurem te govori da se radi o budućnosti prinčeva. Sultanija Šah prima Rustema u Mramornom paviljonu te mu čestita na unaprjeđenju, ali mu i daje do znanja da zna njegove tajne.

Epizoda 47, sezona 3

Mehidevran govori Tašlidžali da zaboravi na Mihrimah te da samo misli na sigurnost prinčeva. U međuvremenu, u odajama, Hatidže, Gulfem i Šah sultanija kuju planove protiv Hurem, koja traži od Afife da otkrije osobu koja ju je željela ubiti. Hurem se želi zahvali Fahriji što joj je spasila život, no Afife je upozorava da bude oprezna i da Fahriji previše ne vjeruje. Sulejman je iznenađen što u palači ugleda Bali-bega, koji mu nudi pomoć u lovu na zločinca koji je želio ubiti Hurem.

EpizodA 48, SEZONA 3

U pratnji Bali-bega i osiguranja Sulejman izlazi iz palače na tržnicu i susreće Kadiju. Na marketu dolazi do naguravanja i tučnjave, kako bi se pozornost skrenula na metež, a ubojica mogao neprimjetno prikrasti Sulejmanu. I dok Sulejman i Kadija promatraju tučnjavu na trgu, atentator prilazi leđima okrenutom Sulejmanu. Šah sultanija govori Hurem da će se smjestiti u Hatidžine dvore. Selim i Bajazid se potuku u šumi, a Mehmet i Hurem ih mire.

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin