Sezona 3 DVD 07

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 4
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 25, sezona 3

Hurem bdije nad Mehmetom koji se iznenada osvijesti. Iako su se mnogi bojali Hureminog bijesa, Mehmet prizna pred svima da je vidio atentatora u šumi. Taj njegov potez, kojim je zaštitio Mustafu od smrti nimalo se ne svidi Hurem. U međuvremenu, Ebusud-efendija i njegova žena teško podnose sinovljevo opijanje po kavanama, Nigar zamoli Ibrahima da joj dopusti živjeti s malenom Kader, Sulejman se protivi Mustafinoj želji za ženidbom, a Mihrimah prima Jahjin dar prije odlaska iz Manise.

Epizoda 26, sezona 3

Do Sulejman i Hatidže razgovaraju o Nigarinom i Ibrahimovom djetetu, Hurem se ljuti na Rustema jer je ostavio Firuze na životu. Međutim, on je ubrzo uvjeri da će perzijska miljenica zauvijek napustiti dvor zbog svoje tetovaže na vratu. Hurem pobjedonosno naredi da se Firuze baci u tamnicu! Čim dozna za to, ljutit Sulejman pozove zaraćene strane u svoje odaje, nadajući se da će napokon stati na kraj njihovoj netrpeljivosti. No Hurem za njega ima šokantno iznenađenje! Istovremeno, Mahidevran je ljuta na Mustafu jer se namjerava oženiti Helenom, a Hatidže je sretna jer je odobreno Rustem-agino imenovanje upraviteljem pokrajine Teke..

Epizoda 27, sezona 3

S obzirom da Firuze nije bila špijunka, sultan je vrati natrag u odaje za miljenice dok ne donese konačnu odluku o njezinoj sudbini. Sultanova miljenica i supruga vidno su šokirane novonastalom situacijom na dvoru: Hurem se boji da će Sulejman htjeti oženiti Firuze kako bi ostala u haremu, dok Firuze strahuje da će po posljednji put vidjeti sultana – ili će je dati ubiti ili će je vratiti natrag u Perziju! U međuvremenu, Helena sve teže podnosi boravak na Mustafinom dvoru, a iz Fatmine zamke spašava je Dijana.

Epizoda 28, sezona 3

Tahsmapovi ljudi presretnu Firuze na njezinom putu u slobodu kako bi je vratili kući. I dok se sultan bavi političkim pitanjima države, Hurem odluči posjetiti Ebusud-efendiju kako bi od njega zatražila savjete u vezi svoje zaklade, ali i pozvala njegovu ženu da joj se pridruži kao povjerenik vakufa. Za to vrijeme, sin suca Ebusud-efendije stvara nerede u kavani u kojoj gostuje Ibrahim s prijateljima, Rustem-aga po Hureminom nalogu prati Jahju Tašlidžalija, Nigar bježi s kćeri iz grada, a Ibrahim traži sultanovo dopuštenje da otputuje u Edrine kako bi započeo pripreme za novi pohod.

 

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin