Sezona 3 DVD 05

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 4
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 17, sezona 3

Hurem se naljuti na Mihrimah jer je odbila otići na izlet u lovačku vilu s ocem, braćom i Firuze, te joj naredi da se ispriča ocu zbog neugodnosti. Međutim, Sulejman izdaje naredbu da Firuze ipak ostaje u palači. Lukava Hurem iskoristit će taj trenutak kako bi opet naudila sultanovoj miljenici… Za to vrijeme, Mahidevran potajno istražuje s kim se njezin sin nalazi izvan palače, a Helena je tužna jer je njezin otac odobrio da ona postane dio harema princa Mustafe.

Epizoda 18, sezona 3

Hurem iskoristi trenutak nasamo s gospom Afife kako bi je podsjetila na nepravdu koju i sama doživljava otkad je stigla u palaču, pokušavajući time u rizničarki probuditi barem trunku smilovanja. Nakon što se vratio s izleta, Sulejman ugosti suca Ebusud-efendiju koji ga upozorava da Osmanskoj državi trebaju novi zakoni koji bi bili u skladu sa šerijatskim pravom. Za to vrijeme Ibrahim pregovara s izaslanicima francuskog kralja, Mahidevran i Fatma upoznaju Helenu, prinčevu novu miljenicu, a Firuze se prisjeti Hatidžinog savjeta kako pobijediti u ratu s Hurem.

Epizoda 19, sezona 3

Hurem se sprema za veliki četvrtak koji će provesti u sultanovim odajama. Međutim, njezina sreća ubrzo se pretvara u žalost kada pred sultanovim vratima dozna da je Sulejman odlučio provesti večer s Firuze. U nevjerici uzima otrov na terasi svojih odaja, prihvaćajući poraz pred sultanovom novom miljenicom. Istovremeno, Helena uživa u pažnji princa Mustafe, dok Mahidevran plaši sinovljeva opsjednutost Helenom, pa naredi Jahji da je obavještava o svakom njegovom koraku, a Hatidže i Ibrahim pozovu Nigar i Rustem-agu kako bi im obznanili da su zaručeni!

Epizoda 20, sezona 3

Ibrahim želi znati što se dogodilo s njegovim i Nigarinim djetetom, pa zajedno s vojnicima pretražuje groblje. Međutim, Ibrahimu postaje sumnjivo kada pronađe prazan grob i sve je više uvjeren da su mu Hatidže i Gulfem lagale, odnosno da mu je kćer živa! Hurem dozna da Firuze nastavlja liječiti njezinog sina Džihangira bez njezinog odobrenja, ali se ne uzrujava zbog toga – ima novi plan kako napakostiti muževoj ljubavnici… U međuvremenu, Hurem nagradi gospu Afife jer joj je spasila život, a Helena odlazi s Mustafom kod svog oca i prijateljice.

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin