Sezona 3 DVD 04

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 4
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 13, sezona 2

Nakon nekoliko dana šutnje, Hatidže napokon razgovara s Ibrahimom o razlozima zbog kojih se još uvijek nije razvela od njega. Hurem izbezumi vijest da je sultan premjestio Firuze u odaje za miljenice. Rustem-aga se požali Sulejmanu kako se boji da će ga Ibrahim-paša smaknuti jer ga je podučavao Iskender Čelebi. Nesvjesna svega što se događa u haremu, Mihrimah zatraži Firuze savjet u vezi Jahje Pljevljanina, a Hatidže odluči ostaviti Nigar u haremu kako bi znala što Hurem radi. Mahidevran i Mustafa odlaze u palaču u Manisu.

Epizoda 14, sezona 3

Hurem teško može sakriti uznemirenost pred sultanom pa ga bez oklijevanja upita je li zaljubljen u Firuze. Ibrahim-paša naredi Kiraz-agi da pod svaku cijenu čuvaju Firuze jer je siguran da će je Hurem htjeti ubiti. Kako bi spriječila širenje glasina da je došao kraj njezinoj vladavini, Hurem zatraži uslugu od Rustem-age. Princ Džihangir trpi bol otkad ga Fiuze ne liječi, što uvelike zabrine ostale članove dinastije, a sultana obavijeste da se trgovci već danima žale na zloglasnog istanbulskog suca Ebuua Suuda Efendiju.

Epizoda 15, sezona 3

Slušajući suca Ebuua Suuda Efendiju kako brani svoje nekonvencionalne načine kažnjavanja trgovaca, sultan odluči odustati od njegovog progona, iznenadivši time sve velike vezire. Hatidže popušta svojim uvjerenjima i poziva Ibrahim-pašu u svoje odaje, a Nigar sluti da Hurem priprema zamku za Firuze. Naime, njezin pomoćnik Rustem-aga otrovao je hranu namijenjenu lijepoj robinji.

Epizoda 16, sezona 3

Mustafa odluči zastrašiti Heleninog oca i zaručnika kako bi njegova draga došla u harem. Ibrahim kuje planove kako se otarasiti Rustem-age, a kalfa Nigar odluči upozoriti konjušara o Ibrahimovoj zavjeri. Ibrahim-paša pokvari idiličnu obiteljsku atmosferu upitavši Hatidže o smrti Nigarinog djeteta. Za to vrijeme, sultan odlazi u tajni posjet u sudnicu, prerušen u seljaka, a gospa Afife nalazi kalfi Nigar čovjeka za kojeg će se udati…

 

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin