Sezona 3 DVD 03

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 4
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 9, sezona 3

Sulejman obavijesti Ibrahima da njegova Hatidže nije zatražila razvod braka, ali ga i ukori zbog bahatosti kojom je stvorio dodatne probleme u vojsci koja ionako trpi sve veće gubitke u ljudstvu i artiljeriji zbog loših vremenskih uvjeta na bojištu. Međutim, Ibrahim odluči iskoristiti tu situaciju kako bi pred Sulejmanom ocrnio i uništio Iskendera Čelebija.

Za to vrijeme na dvoru, Mahidevran silno želi dobiti unuke, a Gulšah će opet završiti u tamnici! Naime, Hatidže je u strahu jer vjeruje da je Gulšah načula njezin i Firuzin povjerljiv razgovor i tako doznala da je Firuze sultanova nova miljenica.

Epizoda 10, sezona 3

Nakon nekoliko godina provedenih na bojištu, sultan Sulejman i Ibrahim-paša vraćaju se u palaču. Ondje ih dočekaju Hurem i ostale sultanije, odrasli prinčevi i princeze i, naravno, Firuze. Iako žarko želi oprostiti Ibrahim-paši, Hatidže sakrije emocije pri prvom susretu, a Mahidevran obznani da princ Mustafa očekuje prvo dijete s miljenicom Fatmom. Dok Hurem i Firuze očekuju da ih Sulejman pozove u svoje odaje, Mihrimah susreće nepoznatog vojnika koji piše lijepu poeziju, a Mehmet želi položiti janjičarsku prisegu. U međuvremenu, Helena još uvijek čeka Mustafin povratak u Manisu.

Epizoda 11, sezona 3

Mustafa jedva čeka vratiti se u Manisu i ponovno sresti Helenu, ali zna da njezin otac planira zaručiti je za drugoga. Princ Mehmet izrazio je želju za prisegom pred janjičarima, a Mahidevran strahuje jer je Mehmet postao glavni suparnik njezinom sinu u borbi za prijestolje. I Hurem i Firuze se nadaju da će ih Sulejman primiti u svoje odaje…

Epizoda 12, sezona 3

Mirhimah dozna tko je tajanstveni vojnik koji piše pjesme. Hurem muči glavobolja pa pozove Firuze u svoje odaje kako bi joj robinja svojim čarobnim rukama odagnala bol, no ne zna da je Firuze u sultanovim odajama. Rustem-agu uznemiri Ibrahim-pašina prijetnja da će ga kazniti jer je bio Iskenderov učenik, ali i zato što je blizak sa Sulejmanom.

 

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin