Sezona 2 DVD 24

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 4
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 70, sezona 2

Nova upraviteljica harema, Mahidevran, rješava se neposlušnih robinja, uključujući i one koje javno podržavaju Hurem. Kako bi je spriječila u tom naumu, Hurem odlazi potužiti se Sulejmanu. No Sulejmana više brine majčino zdravstveno stanje, o čemu preispituje gospu Daje.

Ibrahimov povratak u Topkapi palaču obraduje Hatidže, ali i kalfu Nigar koja je u poodmakloj trudnoći. Sulejman ne propušta priliku napomenuti Ibrahimu da je došao do saznanja da se paša predstavljao moćnijim od sultana. Gul-aga i Hurem kuju planove kako otjerati Mustafu i Mahidevran s dvora, a pomoć potraže od Iskender Čelebija.

Epizoda 71, sezona 2

Mahidevran se požali Ibrahimu na Hurem jer namjerava otjerati Mustafu iz palače, a Fatma koristi priliku približiti se princu nasljedniku. Sulejmanovo imenovanje Mustafe upraviteljem provincije Manise usreći princa, ali ne i njegovu majku Mahidevran koja se ne želi odreći titule vladarice harema… Pretučena i ponižena Gulšah pokušava pronaći utočište kod sultanije Hurem.

Hurem ljuti Mahidevran koja ne misli otići u Manisu s princem Mustafom, pa zatraži pomoć Iskander-čelebija i zamoli ga da pronađe Ibrahimovog neprijatelja, ‘efendiju’, kako bi se zajedničkim snagama zauvijek riješili paše. Kalfa Nigar požali se gospi Daje da je netko iz harema prisluškivao njezin i pašin povjerljiv razgovor. S obzirom da ju je Mahidevran otjerala s dvora, Gulšah je prisiljena pronaći način kako zakazati sastanak s Hurem i reći joj za Nigarinu trudnoću.Za to vrijeme, Fatma slaže da joj je loše i pada u prinčev krevet, nakon čega ostaje u njegovim odajama, a Iskender-čelebi protestira jer je Ibrahim naredio da se njegove poslovne knjige pregledaju.

Epizoda 72, sezona 2

Mahidevran se sprema razveseliti sina jednom od robinja iz harema, što iznenadi ljubomornu Fatmu. S druge strane, Hurem silno želi zaustaviti Mahidevraninu strahovladu u haremu, pogotovo nakon što načuje da je Mahidevran razriješila kalfu Nigar s dužnosti rizničarke zbog navodnih pronevjera. Zajedno s Gul-agom postavlja zamku za Mahidevran…

Nakon novog okršaja u haremu, Hatidže optuži Mahidevran da je pokušala ubiti sultanovu majku te naredi da je se otjera s dvora. Međutim, Ibrahim-paša sazna tko je zapravo odgovoran za kaos u haremu!

 

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin