Sezona 2 DVD 19

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 3
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 55, sezona 2

Ibrahim odluči napustiti proslavu zaruka i vratiti u lovačku vilu, što razljuti Sulejmana. On naredi svojim vojnicima da uhite Ibrahim-pašu i odvedu u tamnicu. Sutradan ga dovode pred sultana koji je spreman oduzeti mu život. Hatidže saznaje da joj je suprug uhapšen. Isprva optuži ostale sultanije zbog skrivanja tog događaja, a kasnije zamoli majku da spasi Ibrahimu život. Efsun i Mustafa nastavljaju ljubovati unatoč najavljenom vjenčanju… Sulejman kazni Ibrahim-pašu tako što ga vraća na staru dužnost, smatrajući da ga je tim potezom učinio svojim robom za cijeli život.

Epizoda 56, sezona 2

Mahidevran saznaje da je Mustafina miljenica Efsun u dosluhu sa Hurem i zabrani joj da se viđa s princem. Međutim, Mustafa odluči sam doznati Efsunine namjere, a kasnije zaprijeti i Hurem jer je uznemirila njegovu majku! Mihrimah izlazi u šetnju s Bali-begom i Ajbige, ali joj ne promakne njihova bliskost.

Ajaz-paša požali se sultanu na Ibrahimovu novu odluku oko zabrane financiranja tekije u kojoj živi misteriozni pobunjenik, a Hatidže se požali Gulfem kako osjeća da se Ibrahim-paša sve više udaljava od nje.

Epizoda 57, sezona 2

Sulejman poziva sina da se suoči sa Hurem i izglade nesporazum. Hurem se teška srca ispriča Mustafi, a zatim zamjeri sultanu što ju je doveo u tako neugodnu situaciju. Za to vrijeme Mahidevran, uz pomoć Gulšah i Fatme, uhvati Efsun u klopku i ucijeni je – smrt ili odanost princu Mustafi i njegovoj majci! Ibrahim-pašu uznemire pobunjeni učenici iz tekije koji prosvjeduju ispred njegove palače.

Efsun se odmah povjeri Hurem koja joj predloži novi plan: reći će Mahidevran kako Hurem kuje planove o raskidu zaruka Mustafe i Ajbige. Gospa Daje se raspituje kod Zumbula-age o prikladnom muškarcu za kalfu Nigar.

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin