Sezona 2 DVD 16

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 3
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 46, sezona 2

Kiseg se ne uspijeva oduprijeti osmanlijskom napadu, a Sulejman ne prihvaća kompromise te šalje jasnu poruku Karlu V i Ferdinandu da slijedi sukob na bojnom polju. Ibrahim upoznaje Nikolu Jurišića te mu u Sulejmanovo ime vraća tvrđavu i grad Kiseg, uz uvjet da oni sada pripadaju kralju Zapolji. Hurem pokušava popraviti situaciju u haremu te umiriti pomahnitale robinje jednakom podjelom nagrada.

Epizoda 47, sezona 2

Hurem liječi lice od opeklina. U pismu sultanu opisuje tragičan događaj koji ju je zadesio u haremu. Sultanova majka kazni gospu Daje jer je stala u obranu Hurem, oduzima joj sve dužnosti u haremu ostavljajući je na položaju kalfe, a za novu upravnicu harema imenuje Gulšah. Nova gazdarica harema uvodi red i disciplinu.

Sultan iznenada odluči okončati pohod i pobjedonosno krene kući. Iznenadi se raspletom zbivanja u haremu i od majke traži objašnjenje. Ni Mustafa nije sretan kada dozna da je njegova miljenica stradala u požaru.

Epizoda 48, sezona 2

Sulejmana uzruja nastalo stanje na dvoru, najviše skrivanje Hureminog pisma i pokušaj zataškavanja napada na nju. Još jednom očita lekciju Ibrahimu i podsjeti ga da je trebao bolje čuvati njegovu Hurem. Pritisnut sultanovim strogim nastupom i u strahu zbog mogućeg gubitka pozicije na dvoru, Ibrahim odlazi majci sultaniji… Međutim, majka odbija sklopiti primirje s Hurem i sve više gubi povjerenje sultana.

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin