Sezona 2 DVD 14

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 3
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 40, sezona 2

Sultana i dalje muči majčina tvrdnja da ga je Hurem prevarila sa slikarom Leom pa ispita Ibrahima koliko zna o tome.

Dvorske žene pripremaju se za vjenčanje kalfe Nigar, a u posjet dvoru dolazi gospa Ajbige iz Krima, nećakinja Sulejmanove majke, koju će dočekati Bali-beg. Tijekom svadbene svečanosti sultanova majka šalje Hurem za zaseban stol i upozori Ajbige da joj se ne približava.

Epizoda 41, sezona 2

Na dan vjenčanja mladenka kalfa Nigar tuguje – njezin suprug Matrakči prve bračne noći ostavio ju je bez razloga. Hatidže prolazi kroz bolan porod i doziva supruga.

Hatidže rađa zdrave blizance, a radosna vijest se proširi dvorom! Mahidevran više ne može trpjeti poniženja pa uvjeri majku sultaniju da će, ukoliko ona ne učini nešto, sama poduzeti što treba i uništiti Hurem. Njezin prvi zadatak je zamoliti sultana da je oslobodi statusa robinje i omogući joj da ostatak života provede kao slobodna žena.

Epizoda 42, sezona 2

Nestašna Ajbige namjerno odjaše u šumu na Bali-begovom konju i izazove njegovu srdžbu. Sultan nastavlja širiti svoje carstvo, dok kršćani zbijaju redove u pokušaju obrane Sredozemlja.

Ibrahim poklanja kalfi Nigar kuću u vlasništvo. Behrem-paša otvara dušu Bali-begovoj doušnici Eleniki i priznaje joj da je pokušao likvidirati Ibrahima. Elenika neće moći pričekati novi susret s Bali-begom pa će tajnu odati Gul-agi.

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin