Sezona 2 DVD 10

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 3
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

suljo

Epizoda 28, sezona 2

Kako bi pokazao Ibrahimu da su sultanovi podanici itekako zamjenjivi, Sulejman imenuje Bali-bega za komornika i upravitelja dvora, te mu dodijeli pečat.

Ova odluka teško pogodi Ibrahima. Daje je smijenila Esmu i Nilufer te im zabranila da se približavaju Hurem, koja je stjerana natrag u harem.

I kalfa Nigar i Gul-aga ne smiju slušati Huremine naredbe…

Gul-aga uspije obavijestiti Hurem da će se Hatidže sastati s Jakub-efendijom, te o lošem odnosu između Ibrahima i Bale-bega. No više će je uzrujati vijest da je dvor naručio njezino ubojstvo!

Epizoda 29, sezona 2

Hurem zahtjeva ostati sama sa Sulejmanovom majkom, uvjerena da je upravo ona ubila njezinog najdražeg konja kojeg joj je darovao sultan.

Svi se boje da će Hurem nauditi majci sultaniji, te stoga dežuraju ispred vrata. No, suprotno priželjkivanom, Hurem zatraži majku sultaniju da joj okonča život…

Počinju pripreme za pohod prema Beču. Sultan povjeri svoju vojsku Ibrahimu i proglasi ga vrhovnim zapovjednikom.

Kasnije se sastane s Jakub-efendijom kako bi opomenuo da ne širi laži koje utječu na njegovu Hatidže. Kako bi umirio ljutu Hurem, Sulejman naredi Bali-begu da pronađe i kazni osobu koja je odgovorna za smrt njenog konja.

Epizoda 30, sezona 2

Majka sultanija još jednom predbaci Hurem da se loše ponaša prema njoj i ostalim dvoranima. Kada čuje da je Mahidevran povodom otvaranja dobrotvorne ustanove dobila mnogo pohvala, Hurem odluči postati dobročiniteljica.

Ibrahim odlazi u pohod na Beč, svjestan je da će opet ostaviti Hatidže samu. Zajedno sa Sulejmanom, Bali-begom i ostalim vojnicima smjestio se na Mohačkom polju, a nadvojvoda Ferdinand ponovno je zauzeo Budim i čeka potporu Vatikana.

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin