Sezona 2 DVD 06

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 3
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

 

 

 

suljo

Epizoda 16, sezona 2

Kako bi promijenila položaj na dvoru, Izabela počinje igrati svoju igru.

Ni Hatidži se ne sviđa što princeza dijeli komplimente i njezinom Ibrahimu.

Bali-beg otvoreno izjavi ljubav Armin, a kako ona ne vjeruje riječima, sve će zapečatiti poljupcem.

Ibrahim će žestoko ukoriti Bali-bega zbog otimanja Armin. Ibrahim se zbog visoke temperature sruši u krevet, a Hurem ostane u šoku kada ogrlicu, za koju je bila sigurna da je namijenjena njoj, vidi na Izabelinom vratu!

 

Epizoda 17, sezona 2

Ibrahim se ozbiljno razbolio, a pokušaji kalfe Nigar da ga izliječi pripravcima gatara razbjesnit će ionako ljubomornu Hatidže.

Kalfi Nigar će narediti da napusti njihovu palaču i ostavi ih same. Nakon posjete Izabeli, Hurem se opet uplakana vraća na dvor, a Mahidervan će o svemu izvijestiti sultana i njegovu majku.

Priča o Bali-begovoj ljubavi prema Armin postat će nova tema dvora.

 

Epizoda 18, sezona 2

Nakon što je na sultanovoj terasi vidjela Sulejmana i Izabelu kako prisno razgovaraju, ljubomorna Hurem pojuri im pokvariti romantično druženje.

Međutim, sultanovo hladno držanje je još više uznemiri, pa u stanju očaja naredi da se njezin konj imena Ljubav, kojeg joj je svojevremeno darovao sultan, podari Izabeli. Ljut zbog dolaska princeze u harem, Sulejman će očitati lekciju majci koju će pritom ponovno podsjetiti da se ne miješa u državne poslove.

U posjet sultanu dolazi sin hodže Kemala, zabrinut zbog propovjednika mule Kabiza koji uzrokuje nerede na čaršiji, skupljajući sljedbenike kojima pogrešno tumači Kuran. Vladar naredi da se nevjernik dovede na divan kako bi saslušali njegove propovjedi, a zatim ga i osudili.

Bali-beg uzaludno pokušava pronaći Armin, Gul-aga shvati da je netko ukrao njegovu škrinjicu u šumi, a Hurem odlazi k sultanovoj majci i Hatidži kako bi preko njih zadržala sultana.

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin