Sezona 2 DVD 03

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 3
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

 

 

 

suljo

Epizoda 7, sezona 2

Sulejman odluči zadržati Izabelu kao gošću u lovačkoj palači, smatrajući da će mu dobro doći kod pregovora s Habsburgovcima i Španjolcima.

Međutim, Izabela ne prihvaća podčinjenost i traži načine kako dojaviti zaručniku, princu Frederiku, gdje se nalazi, kako bi se osvetila Sulejmanu za pritvor. Za to vrijeme Jakub priprema otrov koji će polako, ali sigurno, ubiti Hureminog najvećeg neprijatelja, Ibrahima.

U palaču se vraća i Bali-paša, koji je iz Budima donio vrijedne knjige i kipove za Sulejmana i Ibrahima.

Princezi Hatidže se ne sviđaju kipovi koje je Ibrahim donio u njihovu palaču, smatrajući da će donijeti nemir u njihovom domu, baš kao što joj je prorekao i astrolog Jakub.

Epizoda 8, sezona 2

Hurem poklanja Hatidže medaljon za koji tvrdi da će nju i dijete štititi od uroka, dok je, s druge strane, u potrazi za predmetom koji je Ibrahimu jako drag, a kojeg će odnijeti astrologu Jakubu. Znajući da sultanova majka drži do tradicije, Hurem iskoristi trenutak kako bi je sama obavijestila o polugolim kipovima u vrtu Ibrahimove palače. Majka će žustro opomenuti Sulejmana zbog tog skandala.

Međutim, Sulejman će zanemariti majčine kritike i ponovno posjetiti princezu Izabelu, kojoj je u lovačkoj palači poslao lijep stol za objedovanje. Bali-beg će opet sresti lijepu djevojku koju je nedavno spasio od nasilnika na bazaru, princeza Izabela pokušava pobjeći iz lovačke palače, a Hatidže prolazi kroz težak porod.

Epizoda 9, sezona 2

Hatidže je rodila, ali njezino tek rođeno dijete ne diše! Dvorska babica pokušava mu pomoći, ali bezuspješno!

Hurem zna kako spasiti malog Mehmeta, ali se dvoumi jer se radi o Ibrahimovom nasljedniku. Ipak ga odluči spasiti, zbog čega postane dvorska junakinja…

Kasnije, u otvorenom razgovoru upita Ibrahima kako da oboje zaborave skandal s Leom.

Sulejman spriječi Izabelu u bijegu, prilikom kojeg princeza ozlijedi gležanj, princ Frederik saznaje da je njegova zaručnica pala u ruke sultana i spreman je pokrenuti vojsku kako bi obranio njezinu čast, Gul-aga primijeti da Zumbul-aga sve više vremena provodi u lovačkoj palači, a Ibrahim očita lekciju Bali-begu i Grittiju zbog tučnjave u kavani.

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin