Sezona 1 DVD 12

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 3
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

 

 

 

suljo

 

 

 

Epizoda 45, sezona 1

U gluho doba noći Gulšah izlazi iz Hureminih odaja s krvavim nožem u ruci. Robinja Esma otkriva Gulnihalino krvavo tijelo u Hureminoj sobi i histerično poziva pomoć.

Gulšah sablazni saznanje da je ranila Gulnihal umjesto Hurem. Mahidervan je sigurna da je njena sluškinja kriva za ovaj skandal, pa je napadne toliko snažno da Gulšah zatraži pomoć dvorskih liječnika.

Sulejmana razbjesni činjenica da osoba koja je htjela ubiti Hurem još nije otkrivena te zapovijedi hitnu istragu! Panika je zavladala haremom, a Mahidervan je u velikim problemima…

Kalfa Nigar odluči posjetiti Gulšah u ambulanti i iz nje izvući priznanje.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 46, sezona 1

Mahidervan želi unaprijediti Nigar u glavnu kalfu, samo zato da ostalim dvoranima ne oda da je Gulšah napala Gulnihal.

Odobrenje sultanove majke razveseli Nigar, dok Zumbul-aga smatra da je to prevelika dužnost koja bi mogla do kraja slomiti Nigar. Probudivši se iz kome, Gulnihal prizna Hurem da nije vidjela tko ju je napao.

Za to vrijeme sultan imenuje Alvisea Grittija za svog političkog savjetnika, Hurem je sumnjivo Nigarino naglo unaprjeđenje, a Leo zatraži Ibrahimovu dozvolu da se vrati natrag u Ruteniju.

Prije nego li ode iz sultanovog dvora, Leo odluči napisati Hurem posljednje pismo, kojeg preda kalfi Nigar…

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 47, sezona 1

Ibrahim je uhvatio kalfu Nigar kako nosi Leovo pismo Hurem. Pročitavši ga, Ibrahim shvati da se Leo i Hurem poznaju otprije.

Iako ljut, Ibrahim odluči biti lukaviji pa naredi Nigar da i dalje služi kao Huremin pismonoša, a da njega o svemu izvještava.

Sutradan, Hurem se iskrade iz palače i krene u vrt, a Nigar se pribojava da Hurem odlazi vidjeti s Leom, po posljednji put. Nitko ne zna da Ibrahim, skriven u vrtu, potajno prati Lea koji željno iščekuje Hurem…

Hatidže priprema palaču za dolazak grofice Monice Terresse, europske plemkinje i sestre Alvisea Grittija.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 48, sezona 1

Dok Hurem razgovara sa svojom prijateljicom Gulnihal u dvorskom lječilištu, Ibrahim silom pokušava iz Lea izvući istinu o njegovoj i Hureminoj prošlosti.

Ispitivanje prekida vijest o posjeti Avisea Grittija i njegove sestre, grofice Monice Terresse (Berguzar Korel), koja je nedavno postala udovica.

Tijekom zajedničke večere, Hatidže i Hurem osjete se ugrožene zbog Monicine ljepote.

Sadika, potaknuta pismom kralja Ludovika, iskoristi nespremnost sultanove garde, zaskoči Sulejmana i prisloni mu nož na vrat.

Za to vrijeme, Ibrahim je natjerao Lea i Hurem da sami odluče tko će od njih dvoje – umrijeti!

MP4 DOWNLOAD

 

 

KRAJ 1. SEZONE

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin