Sezona 1 DVD 11

Naslov originala: Muhteşem Yüzyıl
Format: Povijesna drama
Autor: Meral Okay, Yılmaz Şahin
Godina izdanja: 2011.-danas
Redatelj: Taylan Biraderler
Glumci: Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Pelin Karahan
Država podrijetla: Turska
Jezik: turski
Broj epizoda: 188*
Broj sezona: 3
Producent: Timur Savcı
Trajanje epizode: 45-50 minuta
Emitiranje: U Hrvatskoj RTL Televizija

IMDb

 

 

 

suljo

Epizoda 41, sezona 1

U Ibrahimovoj palači Sadika je još jednom ostala sama sa sultanom. Međutim, i ovaj put nije uspjela ubiti Sulejmana, ali je zato s njim provela noć u krevetu. I dok je Ibrahim iznenađen ovakvim razvojem događaja, Hurem je bijesna jer je pronašla Sadikin veo pored sultanovog kreveta.

Leo je počeo raditi u umjetničkom odjelu palače, a ostali su ljubomorni na njegovu prisnost sa sultanom i Ibrahimom.

Lea naljuti vreća puna zlatnika koju je dobio na dar od Hurem, pa je istog trena proslijedi kalfi Nigar uz molbu da ih vrati vlasnici. Gulšah neće spomenuti Mahidevran da ju je Nigar napala u hamamu.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 42, sezona 1

Ibrahima zanima u koga je Leo zaljubljen pa o tome ispituje Matrakčija. U harem dolaze nove robinje iz Rusije koje je poslao upravitelj sandžaka Akkermana.

Majka sultanija izabrala je dvije koje će služiti i njoj i sultanu. Kalfa Nigar prizna Ibrahimu da se teško snalazi u borbi između Hurem i Mahidevran.

Sultan ne odobrava Fehat-pašino divljačko ponašanje prema seljacima Smedereva pa naredi svojim ljudima da ga prisilno dovedu u dvor kako bi Divan odlučio o njegovoj sudbini. Sultanovu majku zabrine mogućnost da bi Bejhan mogla ostati udovica…

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 43, sezona 1

Dok Sulejmana ispred ulaza nestrpljivo čekaju Zumbul-aga i dvije mlade Ruskinje, Hurem prijeti da će radije umrijeti nego dijeliti Sulejmana s ostalim ženama iz harema. Hurem se vrati u odaje krvavih ruku.

Nigar i Gulnihal pribojavaju se da je Hurem ubila Ruskinje, a uspaniče se još više kada im Hurem naredi da joj spakiraju stvari.

Vijest o tom skandalu brzo je došla do Mahidevran, ali i do sultanove majke koja sumnja da će Hurem tako lako napustiti palaču.

I sam Sulejman je ljut zbog Hureminog ponašanja, iako zna da bi Hurem bila u stanju dignuti ruku na sebe. Međutim, sultan ima važnijeg posla – u posjet mu dolazi poznati venecijski trgovac, Alvise Gritti.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 44, sezona 1

Radost zbog toga što je uspjela nagovoriti sultana da iz harema izbaci dvije Ruskinje, Hurem podijeli s ostalim robinjama organiziravši svečani ručak.

Zabavu joj pokvari Gulšah pa je Hurem oštro napadne pred cijelim haremom…

Ibrahim slučajno vidi Leove skice Hurem, prinčevi Mustafa i Mehmet se porječkaju, a Hatidže se zabrine za zdravlje svog supruga.

Za to vrijeme sultan ugošćuje Alvisa Grittija, poznatog venecijanskog trgovca i izvanbračnog sina mletačkog dužda koji bi sultanu služio kao most na putu prema Europi.

MP4 DOWNLOAD

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin