Sezona 1 DVD 01

Naslov izvornika: Little House on the Prairie
Žanr: Vestern, Drama
Prema knjigama: Mala kuća u preriji Laure Ingalls Wilder
Redatelji: William F. Claxton, Maury Dexter, Victor French, Michael Landon, Leo Penn
Uloge: Michael Landon, Melissa Gilbert, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson, Lindsay i Sidney Greenbush, Matthew Labyorteaux, Richard Bull, Katherine MacGregor, Alison Arngrim, Jonathan Gilbert, Kevin Hagen, Dabbs Greer, Victor French, Merlin Olsen, Kyle Richards, Dean Butler, Linwood Boomer, Shannen Doherty
Glavnu temu koponirao: David Rose
Država: United States
Jezik: engleski
Broj sezona: 9
Broj epizoda: 204 + 4 speciala
Producenti: John Hawkins, William F. Claxton
Trajanje: 48-49′
Distributeri: Worldvision Enterprises, CBS Television Distribution (USA),
NBCUniversal, International Television Distribution , MGM Worldwide Television
Distribution
Release
TV Mreža: NBC
Godina izdanja: 1974. – 1983.

Godina je 1878. U tijeku je osvajanje zemlje, a među mnogima koji su u potrazi za novim životom na novoj zemlji je i obitelj Ingalls: Charles, njegova mlada žena Caroline i njihove tri kćeri – Mary, Laura i Carrie. Ukrcavši to malo stvari koje posjeduju u kola, oprostili su se s prijateljima i rođacima u Wisconsinu i pridružili se onima koji su krenuli na Zapad. Putovanje ih dovodi u novi dom u Plum Creek, na ravnice Minnesote. Serija je snimljena prema romanima Laure Ingalls Wilder i prati život njezine obitelji na Srednjem zapadu krajem 19. stoljeća. Ova omiljena serija emitirala se u SAD-u od 1974. do 1983. godine. Bila je nominirana za 3 Zlatna globusa, osvojila je 17 nagrada i još 39 nominacija.

01. epizoda Pilot 1. dio

Zbog sve težih uvjeta lova u Big Woodsu u Wisconsinu Charles Ingalls nevoljko odluči obitelj preseliti u Kansas gdje je zemlja otvorenija i plodnija. Iako se od voljene rodbine rastaju teška srca, Ingallsi ne dopuštaju da im to slomi duh te se odlučno ukrcaju u natkrivena kola i krenu na put. Charlesa očaraju bujna prostranstva indijanskih teritorija kojima prolaze pa se brzo odluči ondje skrasiti sa suprugom i tri malene kćeri. Susretljivi Isaiah Edwards pomogne Charlesu da sagradi kuću i Laura ga odmah zavoli, no Caroline treba malo više vremena da prihvati njegovu ponešto osornu narav. Sretni trenuci izmjenjuju se s tužnima u životu ove obitelji, u kojem se vukovi isprepleću s božićnim proslavama, susretima s Indijancima, rođenjima, požarima. No kroza sve to provlači se jedna poveznica: obeshrabrujuća spoznaja da stabilno i dugotrajno domaćinstvo nije nimalo lako voditi, pogotovo s obzirom na to da su korijene odlučili pustiti na zemlji koja pripada američkim Indijancima.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

02. epizoda Pilot 2. dio

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

03. epizoda Plodovi prijateljstva

Charles Ingalls odlučio se s obitelji naseliti na obali Plum Creeka u Walnut Goveu u Minnesoti. Vlastitim rukama sagradio im je dom i odmah se potom zaputio u grad u potrazi za poslom. Iako mu je već dovoljno teško namaknuti novac, a da ujedno ima i dovoljno vremena za svoje najbliže, pred najvećim se izazovom nađe nakon što nesretan slučaj u opasnost dovede cijelu obitelj.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

04. epizoda Cure sa sela

Laura i Mary imaju tremu zbog prvog dana u školi u Walnut Groveu, ali ih iskrena dobroćudnost njihove nove učiteljice i većine učenika brzo primiri. Djevojčice se usredotočuju na učenje, no Laura se sukobi sa zlobnom Nellie Oleson. Kad učiteljica pozove obitelji učenika na posebnu priredbu u razredu, Laura je prisiljena smisliti protuudar.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

05. epizoda Putovanje od 150 kilometara

Oduševljen izvrsnim urodom žita, Charles je u prilici kćerima kupiti nove haljine, Caroline topli kaput, sebi možda i nove čizme, a ponajprije konjsku zapregu koju si obitelj napokon može priuštiti. Sve upućuje na to da bi im se san mogao ostvariti, no umjesto toga Ingallse snađe nevolja jer teška tuča uništi sav urod. Odlučan u namjeri da izgura krizu, Charles odlazi u potragu za poslom, a usput upozna još dva muža i oca koja su se našla u istoj neprilici kao i on. I dok su Caroline, djevojčice i ostale žene u Walnut Groveu prionule na važan posao, Charles i njegovi novi prijatelji uspiju naći zaposlenje koje podrazumijeva dobru plaću, ali i opasne posljedice.

MP4 DOWNLOAD
Sezona 1 DVD 02
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin