Anno Domini 2 Disc 1

Naslov izvornika: A.D. The Bible Continues
Žanr: Biblijska drama
Scenarij: Roma Downey, Mark Burnett
Prema Novom zavjetu
Redatelji: Ciaran Donnelly, Tony Mitchell, Brian Kelly, Rob Evans, Paul Wilmshurst
Uloge: Juan Pablo Di Pace, Adam Levy, Chipo Chung, Babou Ceesay, Emmett J. Scanlan, Will Thorp
Država: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda 12
Producenti: Roma Downey, Mark Burnett, Richard Bedser
Snimatelji: Tim Fleming, Toby Moore
Montaža: Robert Hall, David Fisher, John Richards, Nick Arthurs, Iain Erskine, Tim Murrell, Oral Norrie Ottey, Steve Singleton, Jamie Trevill
Trajanje epizode: 46′
Godina izdanja: 2015

01 GROB JE OTVOREN

Isusu sude te ga razapnu, a Petar ga zataji i napusti. Petar je shrvan grizodušjem, izgubljen i sam. Još se jedan učenik bori s vlastitom krivnjom – Isusov izdajica Juda, koji si naposljetku oduzme život. Petar se napokon sastane s Ivanom i Marijom, no osjećaj krivnje počne ga još više izjedati kad sazna da su oni ostali s Isusom do samoga kraja. Isusovi učenici ne znaju što da čine i u što da vjeruju. Pitaju se trebaju li čekati u gradu tri dana do obećanog uskrsnuća ili pobjeći. Kajfa se nakon suđenja suoči s teškim pitanjima kolega svećenika i osobito Josipa iz Arimateje koji je član Velikoga vijeća. Josip ga pita je li Isusovo smaknuće bilo ispravan potez te, osjećajući sućut prema Isusu i njegovoj obitelji, zamoli Pilata da mu izruči Isusovo tijelo za ukop. Kajfa objasni Pilatu da je pogriješio što je dopustio da se Isusovo tijelo položi u grob i zamoli ga da postavi stražu i zapečati grob. Pilat mu udovolji, nadajući se da će time završiti cijela ta priča o Isusu. I hramski i rimski vojnici čuvaju stražu ispred groba, no ne uspiju spriječiti Isusa da ustane od mrtvih kako je prorekao i prestraše se kad ugledaju anđela kako miče kamen s ulaza u grob. Priča o Isusu i Njegovim učenicima nije završila. Tek je počela, a s njome i Pilatovi i Kajfini problemi.

 

 

 

02 TIJELO JE NESTALO

Učenici su presretni kad im se uskrsli Isus vrati i ojača njihovu odlučnost, premda se mora i drugi put ukazati da bi Toma zaista povjerovao. Prije uzašašća Isus šalje Petra i ostale učenike da ispune njegovo poslanje. Poruči im da čekaju Duha Svetoga.

 

 

 

03 DUH DOLAZI

Dok se Kajfa i Pilat trude spriječiti širenje vijesti o uskrsnuću, dolazak Duha Svetoga na Pedesetnicu ispuni snagom klonulu Crkvu. Petrova kći neočekivano dođe u Jeruzalem, a Petra uhite nakon što čudesno izliječi prosjaka. Pilatov je život u opasnosti od židovskih pobunjenika.

 

Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin