Zvjezdane staze Originalna serija sezona 3 DVD 3

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

5693.2 – The Tholian Web – Tolijanska mreža

Enterprise stiže do neistraženog dijela svemira kako bi odgovorio na poziv u pomoć od U.S.S. Defianta. Brod je vidljiv na zaslonu, ali senzori upućuju da nije tamo.
Kirk, Spock, McCoy i Chekov se teleportiraju te istražuju. Svi na brodu su mrtvi, navodno ubijeni u čudnoj pobuni, iako to demantira činjenica da nema životnih signala. McCoy govori Kirku kako nema pojma što se dogodilo posadi Defianta, ali je ponio očitanja za nastavak istraživanja. Zatim slučajno rukom prolazi kroz tijelo i stol za ispitivanje, pa shvaćaju da Defiant polako nestaje.

 

 

 

5784.2 – Plato’s Stepchildren – Platonovi unuci

Enterprise prima poziv u pomoć s planeta Platoniusa, pa se Kirk, Spock i McCoy teleportiraju na površinu planeta. Tamo pronalaze vođu planeta Parmena, sa teško inficiranom nogom. Platonijanci, iako moćni psiho-kinetičari, nemaju otpornost prema fizičkim ozljedama. Parmenova žena objašnjava kako rez ili pucanje kože može doslovno izazvati smrt. Jedini stanovnik Platoniusa koji nema takve “moći” je Alexander, patuljak, koji je svačiji sluga i rob.

 

 

 

5710.5 – Wink of an Eye – Treptaj oka

Enterprise odgovara na poziv u pomoc s planeta Scalosa, u kojem se jasno vidi nekoliko Scalosanaca koji traže pomoc. Ipak, kada stignu na Scalos posada nalazi prazan grad bez životnih signala unutar trikorderova dometa. Compton, mladi i neiskusni član posade testira lokalnu vodu i nestaje.

 

 

 

5121.5 – The Empath – Empat

Enterprise odlazi pokupiti istraživačko osoblje na drugi planet zvijezde Minare. Dok su Kirk, Spock i McCoy na površini, radiacijska oluja prijeti brodu pa ga Scotty izvodi van iz orbite, uvjeren kako će atmosfera planeta zaštiti tim.

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin