Zvjezdane staze Originalna serija sezona 3 DVD 1

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

 

5431.4 Spock’s Brain – Spockov mozak

Za vrijeme Enterpriseove rutinske misije u nepoznatom dijelu svemira, na most se teleportira prekrasna mlada žena. Bez riječi, dodiruje svoju narukvicu i svi na mostu padaju u nesvijest. Dolazi do Spocka i nasmiješi se, držeći mu ruku na glavi – kao da je pronašla nešto što je tražila.

Kirk se budi, a Spocka nema na mostu. Doktor McCoy ga zove iz bolnice, tražeći da se hitno tamo pojavi. Tamo na dijagnostičkom krevetu leži Spockovo tijelo, priključeno na uređaje za održavanje života – problem je u tome što mu je mozak odstranjen, pomoću tehnologije koju on nikad nije vidio. Nema gubitka krvi, a svaki živac je zapečaćen – no, ako mu se mozak ne vrati u tijelo za 24 sata, Spock će umrijeti.

 

 

 

5027.3 The Enterprise Incident – Incident s Enterpriseom

U posljednje vrijeme, napeti i ćudljivi Kapetan Kirk naređuje odlazak Enterprisea u romulanski prostor, zbog čega je Enterprise odmah okružen romulanskim brodovima. Kirk i Spock se teleportiraju na vodeći brod Romulanaca te suočavaju s romulanskom Zapovjednicom. Kirk objašnjava da je njegov brod ušao u njihov prostor zbog kvara na opremi. Spock ga osporava, tvrdeći kako je on izričito naredio dolazak u romulanski prostor, zbog sve lošijeg mentalnog stanja.

 

 

 

4842.6 The Paradise Syndrome – Rajski sindrom

Istražujući planet kojem prijeti sudar s asteroidom, Kirk, Spock i McCoy otkrivaju američke domoroce i čudan tuđinski obelisk. Dok ispituju taj obelisk, Kirk je slučajno zarobljen unutra. Pokušavajući pobjeći nesvjesno pokreće uređaj od kojeg dobiva amneziju.


 

 

 

5029.5 And the Children Shall Lead – I djeca će voditi

Kada se svi odrasli u Starnesovoj Ekspediciji na Triacusu ubijaju, s Enterprisea se tim teleportira na planet kako bi saznali što se dogodilo. Ipak, djeca su živa i zdrava, te čudno ravnodušna prema smrti svojih roditelja.

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin