Zvjezdane staze Originalna serija sezona 2 DVD 7

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

4768.3 – Return to Tomorrow – Povratak u sutrašnjicu

Enterprise prati tajanstveni SOS poziv koji ih vodi na antički planet koji je dugo smatran mrtvim. Posada čuje glas telepata imenom Sargon, koji poziva Kirk da se teleportira na površinu. Kada Kirk, Spock i McCoy stižu u sobu za teleportaciju, otkrivaju da je i dr. Ann Mulhall također pozvana. Sargon upravlja teleporterima i ostavlja čuvara osiguranja na brodu. Ekipa se nađe u podrumu i sretnu svijetleću kuglu koja se predstavlja kao Sargon.

 

 

 

2534.0 – Patterns of Force – Režim sile

Enterprise je poslan na planet Ekos da istraži nestanak starog Kirkovog akademskog profesora, povjesničara Johna Gilla. Enterprise napada sonda naoružana termonuklearnim bojnim glavama, tehnologijom prenaprednom za Ekos ili pak obližnji Zeon. Kapetan Kirk uništava sondu prije nego li učini bilo kakvu štetu te postavlja brod u orbitu planeta tako da ga ne mogu uhvatiti planetarni uređaji za otkrivanje.

 

 

 

4657.5 – By Any Other Name – Bilo kojim drugim imenom

Kada se Enterprise odazove pozivu u pomoć pristiglom s maloga planeta, ekipu koja se teleportirala zarobljavaju agenti iz Kelvanskog carstva, carstva koje se nalazi u galaksiji Andromeda. Cilj Kelvanaca je naći planet pogodan za kolonizaciju. No, s obzirom da je njihov brod uništen, sada trebaju Enterprise kako bi se vratili kući udaljenoj 300 godina putovanja. Kako bi osigurali brod, Kelvanci koji su po prirodi velika i krakata bića, uzimaju ljudski oblik.

 

 

 

Unknown – The Omega Glory – Omegina slava

Enterprise nailazi na brod bez posade, U.S.S. Exeter, u orbiti planeta Omega IV. Ekipa sa Enterprisea biva zaražena virusom koji je možda usmrtio posadu Exetera, no otkrivaju da biosfera na Omegi IV sadrži imunitet, pa se ekipa teleportira na površinu. Tamo naiđu na kapetana Traceya, zapovjednika Exetera. On je povrijedio federacijsku Prvu zapovijed tako što se umiješao u politiku domorodaca, koristeći fazor kako bi zaštitio seljane azijskog porijekla, Khome, protiv barbarskih napadača, Yangova.

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin