Zvjezdane staze Originalna serija sezona 2 DVD 6

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

3211.8 – The Gamesters of Triskelion – Kockari s Triskeliona

Tijekom rutinskog transporta na planet, kapetana Kirka, poručnicu Uhuru i zastavnika Chekova presreli su i oteli pomoću moćne teleporterske zrake velikog dometa. Došavši na planet nazvan Triskelion, u M-24 Alpha sustavu, odmah ih napadaju svakakva bića različitih vrsta, no svaki je od njih imao ogrlicu oko vrata. Kirk i njegovi članovi posade su dovedeni na planet kako bi se borili u gladijatorskim igrama te kako bi zabavili kockare, bestjelesna bića koji se nazivaju ”Davatelji”.

 

 

 

4598.0 – A Piece of the Action – Nešto akcije

Zadnji brod koji je posjetio planet Sigmu Iotiu II bio je U.S.S. Horizon, i to prije 100 godina. Shvaćajući pogrešku što nisu tako dugo pratili stanje planeta, Federacija šalje Enterprise kako bi nadgledao napredak u planetovoj populaciji. Teleportirajući se na planet, Kirk, Spock i McCoy iznenađeni su kada naiđu na mnogo drukčiji društveni ustroj – gangsterska kultura Zemlje 1920-ih. Ekipa je odvedena do jednog od planetarnih vođa, gangstera Bele Oxmyxa. Kako bi ujedinio narod pod svojom vladavinom, Bela nudi Kirku ”dio akcije” u zamjenu za napredno oružje sa Enterprisea.

 

 

 

4307.1 – The Immunity Syndrome – Imuznosni sindrom

Enterprise se nalazi na putu prema Zvjezdanoj bazi 6 radi odmora, kada Uhura prima isprekidanu poruku iz koje jedino može razlučiti koordinate sektora i ime U.S.S. Intrepid, brod sa vulkanskom posadom. Odjednom, Spock osjeti iznenadnu bol i prijavi da je Intrepid upravo ”preminuo”. Kirk dobije zapovijed da ode u sektor 39J, zato što je izgubljen kontakt sa sustavom Gamma 7A i Intrepidom, koji ga je istraživao. Kako Enterprise mjenja putanju, dalekometni senzori pokazuju da je sustav, i milijarde njegovih stanovnika, mrtav.

 

 

 

4211.4 – A Private Little War – Mali osobni rat

Kapetan Kirk vodi misiju na miroljubivom planetu kojeg je posjetio prije 13 godina još kao poručnik. No užasnut je kada vidi grupicu seljana naoružanih kremenjačama, oružjem koje ne bi trebali imati u trenutnom stupnju razvoja. Seljani dočekuju ekipu u zasjedi i ranjavaju Spocka. Nakon što se vratio na Enterprise, Spock je stavljen pod njegu dr. M’Benge, liječnika koji donekle poznaje Vulkance. M’Benga govori McCoyu da čine sve što mogu za Spocka te da se oporaviti mora sam.

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin