Zvjezdane staze Originalna serija sezona 2 DVD 5

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

4523.3 – The Trouble with Tribbles – Nevolje s Triblovima

Kada Enterprise dobije zapovijed s vrha da zaštiti pošiljku kvadrotritikale – pšenice koja se nalazi na postaji K-7 u dubokom svemiru, Kirk je malo ljut što mora čuvati pošiljku ”žita”. No pošiljka je namjenjena Shermanovu planetu kojeg je pogodila glad, a Klingonci baš provode odmor na stanici. Vijest od Federacijskog ministra poljoprivrede, Nilza Barisa i njegova pomoćnika Arnea Darvina, koji govore da je Zvjezdana flota u strahu da će Klingonci pokušati oteti pšenicu, ne podiže baš Kirkovo raspoloženje.


 

 

 

BONUS 1

5392.4 More Tribbles, More Troubles – Što više Triblova, to više nevolja

Enterprise ima zadatak dostaviti pošiljku kvintotritikale izgladnjelom stanovništvu Shermanova planeta. Riječ je o novoj sorti sjemenske pšenice koja bi napokon mogla okončati glad na planetu. Prethodni pokušaj dostave nešto drugačijeg tipa pšenice zvane kvadritritikala završio je neuspjehom jer su proždrljiva bića zvana triblovi pojela čitavu zalihu (op.p. TOS: «Tribbles and Troubles»). Na putu prema planetu, Enterprise susreće klingonski brod pod zapovijedanjem kapetana Kolotha. Posada otkriva kako Klingonci drže trgovca Cyrana Jonesa. Stoga Kirk odlučuje osloboditi Jonesa iz klingonskih ruku, u čemu i uspijeva.

 

 

 

BONUS 2

4523.7 – Trials and Treibble-ations – Nevolje s Triblovima

Defiant se vraća s Kardasije po završetku uspješno obavljene misije preuzimanja davno ukradene bajorske Kugle Vremena. Posada je na Kardasiji susrela čovjeka imenom Arne Darwin i odlučila ga prevesti natrag u Federaciju. Međutim, posada ne zna kako je Darwin ustvari kirurški izmjenjeni Klingonac. Drawin ubrzo upotrijebi Kuglu Vremena i vrati Defiant više od stotinu godina u prošlost, tik do Enterprisea-A dok je orbitirao oko svemirske postaje K-7.

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin