Zvjezdane staze Originalna serija sezona 2 DVD 4

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

3497.2 – Friday’s Child – Dijete petka

Poslani na planet Capella IV kako bi pregovarali o rudarskom sporazumu, Kirk i ekipa se teleportiraju na planet. Nailaze na Kapelance kao ratoboran i tradicijski narod. Kirk također otkriva da je klingonski agent Kras već uspostavio dogovor sa nekoliko pobunjenika koji planiraju atentat na svoga vođu kako bi preuzeli vlast. Akaarova udovica, Eleen, voljna je izgubiti život, kao uobičajni zahtjev, zato što nosi dijete koje će biti sljedeći vođa ili Teer. Kirk je uvjeri da pobjegne te se oni sakrivaju u brdima izvan grada.

 

 

3478.2 – The Deadly Years – Smrtonosne godine

Na putu do Zvjezdane baze 10, Enterprise stane kako bi opskrbio koloniste na Gammi Hydri IV. Ekipa sastavljena od Kirka, Spocka, McCoya, Scotta, poručnice Galway i Chekova se teleportira na površinu planeta. Otkrivaju da je ubrzano starenje krivo za smrt kolonista. Chekov je prestravljen kada otkrije prvo truplo. Jedini preživjeli, stariji par, koji tvrdi da je u svojim dvadesetima, umire ubrzo nakon što upoznaju Enterpriseovu posadu. Kada se ekipa vrati na brod, ubrzano starenje počinje utjecati na svakog od njih, osim na Chekova, koji ostaje čudesno imun.

 

 

3619.2 – Obsession – Opsjednutost

Prije jedanaest godina, U.S.S. Farragut je naišao na živi smrtonosni oblak, koji je imao vampirske sklonosti. James T. Kirk je tada bio na Farragutu, u vrijeme kada su došli do područja Tycha IV. Biće je ubilo brodskog zapovjednika, kapetana Garrovicka i polovicu posade, oduzimajući im crvena krvna zrnca. Do današnjeg dana, Kirk se osjeća krivim što je okljevao pri pucanju na čudovište, iako fazori nisu imali učinka. Na putu da dostavi važne medicinske zalihe, Kirk susreće ono što smatra da je vampirsko biće.

 

 

3614.9 – Wolf in the Fold – Vuk među stadom

Kirk i McCoy odluče odvesti Scottyja, koji se oporavlja od slučajnog udarca u glavu, u noćni klub na planetu Argeliusu III. Scotty postaje opčinjen ljupkom plesačicom u klubu te odlaze zajedno. U međuvremenu, Kirk i McCoy odluče probati ostale užitke koje nudi planet i odlaze. Vrisak ih dovodi u magloviti prolaz gdje nalaze plesačicu mrtvu sa Scottyjem, koji u rukama drži krvavi nož. McCoy govori da je možda Scottyjeva podsvjest interpretirala nevjernost kod žena zbog udarca u glavu koji je dobio od ženskog člana posade.

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin