Zvjezdane staze Originalna serija sezona 2 DVD 3

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

3018.2 – Catspaw – Lutka

Dva bića, poznata kao Korob i Sylvia, poslana su misiju osvajanja planeta Pyris III. Koristeći materijski pretvarač, preuzimaju ljudske oblike i pozdravljaju ekipu Enterprisea koja se upravo teleportirala. Kada se jedan član ekipe koja se teleportirala na planet vrati na brod mrtav, Kirk, Spock i McCoy se teleportiraju dolje kako bi našli Scottyja i Sulua pretvorene u zombije. Sylvija i Korob se stvaraju kao vještica i vještac i koriste strašnu taktiku kako bi odvukli časnike od istraživanja ubojstva i motiva.

 

 

4513.3 – I, Mudd – Ja, Mudd

 

Norman, android koji se pretvarao da je član Enterpriseove posade, preuzima kontrolu nad brodom i posadom te odvodi brod na bezimeni planet gdje Kirk otkriva svog starog protivnika – Harryja Mudda. Bježući iz najnovijeg kriminalnog pothvata, Harry je prisilno sletio na planet koji je naseljen androidima napravljenim od davno izumrle vrste. Na početku, njihova želja da mu zadovolje svaku potrebu činila se rajskom, ali Harry je ubrzo otkrio da ga ne namjeravaju pustiti sa planeta. Tako, šaljući Normana da zarobi Enterprise, Mudd se nadao kako bi mogao zamijeniti brodsku posadu za vlastitu slobodu.

 

 

3219.4 Metamorphosis – Metamorfoza

Federacijska pregovaračica Nancy Hedford razbolila se dok je pregovarala o završetku rata na Epsilonu Canaris III. Šatl Galileo je zadužen da je odvede na Enterprise, gdje će proći tretman za, inače, smrtnu bolest. Na putu, Galilea je sa putanje misteriozno skrenulo čudno biće koje je sličilo na nakupinu oblaka. Sigurno se spustivši na planetoid Gamma Canaris N, Kirk i njegova ekipa susretnu Zeframa Cochranea, znanstvenika koji je otkrio warp pogon prije više od 100 godina.

 

 

 

3842.3 Journey to Babel – Putovanje u Babel

Enterprise je određen da preveze veleposlanike iz mnogih svjetova na konferenciju u Babelu. Među uzvanicima se nalazi i veleposlanik Sarek sa Vulkana i njegova ljudska supruga Amanda – Spockovi roditelji. Očuvanje mira na brodu postaje komplicirano za Kirka kada neidentificirana letjelica počne pratiti Enterprise, a napetost počne rasti među delegacijom na brodu. Na koktel zabavi, veleposlanik Gav, Telarit, otvoreno se svađa sa Sarekom u vezi ulaska Coridiana u Federaciju.

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin