Zvjezdane staze Originalna serija sezona 1 DVD 5

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

IMDb

 

 

 

2817.6. The Conscience of the King – Kraljeva savjest

Enterprise je skrenuo sa svog puta kako bi potvrdio pronalazak dr. Thomasa Leightona koji je navodno otkrio novu sintetičku hranu koja bi mogla potpuno spriječiti pojavu gladi na obližnjoj koloniji. Ali Leighton je to izmislio, doveo je Kirka tamo kako bi mu pomogao uhvatiti jednog glumca, člana putujuće glumačke družine. Leighton je siguran da je taj glumac zapravo Kodos, bivši upravitelj Tarsusa 4 koji je prije dvadesetak godina proglasio izvanredno stanje i polovicu populacije dao ubiti. Ali smatra se da je Kodos mrtav. Leighton je siguran da je to on, sjeća se njegovog glasa, sjeća se stvari koje je radio… Odluči pozvati sve glumce kod sebe na zabavu.

Kirk se vraća na Enterprise i uspoređuje podatke o Kodosu i glumcu Antonu Koridianu. Tada se konzultira sa Spockom i odlučuje ostati na zabavi. Tamo se Kirk upoznaje sa Koridianovom kćeri, Lenorom. Njih dvoje izlaze van u šetnju i Kirk opaža beživotno tijelo dr. Leightona. Kirk tada kontaktira kapetana Daileyja koji je trebao prevesti glumce do njihove slijedeće lokacije i zamoli ga da to prepusti njemu.

 

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

1709.2. Balance of Terror – Ravnoteža terora

Na brodu se sprema vjenčanje, no baš kada su se Angela Martine i Robert Tomlinson spremali reći sudbonosno ‘da’, Enterprise dobiva dojavu o romulanskom napadu na federacijsku predstražu kraj Neutralne Zone. U međuvremenu, prije dolaska Enterprisea na poprište incidenta, Romulanci uništavaju još tri predstraže te bježe prema kući. Kirk kreće u potjeru za brodom te doznaje kako su Romulanci razvili uređaj za skrivanje koji im pomaže u bijegu, no također im onemogućuje bilo kakav napad na neprijatelja dok je brod skriven. Zbog uređaja za skrivanje romulanski zapovjednik ne može točno utvrditi bilježe li senzori neprijateljev brod ili samo bezopasni odjek.

 

 

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

3025.3. Shore Leave – Dopust

 

Enterprise je u orbiti nenaseljenog planeta vrlo sličnog Zemlji. Posada je iscrpljena i Kirk odlučuje da će se posada odmoriti na tom planetu. McCoy i Sulu su na površini. Sulu odlazi istraživati floru, a McCoy tada susreće velikog bijelog zeca, a tada i malu djevojčicu, likove iz knjige “Alisa u zemlji čudesa”.

 

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

BONUS

MP4 DOWNLOAD

 

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin