Zvjezdane staze Originalna serija sezona 1 DVD 3

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

 

IMDb

 

 

 

2712.4. What Are the Little Girl Made of – Od čega su male djevojke stvorene

Enterprise ulazi u orbitu planeta Exo 3. Sestra Chapel je na mostu sa zabrinutim izrazom lica. Njen zaručnik, dr. Roger Korby, nije se javio već pet godina.
Uhura pokušava uspostaviti kontakt. Spock javlja da je ubrzanje sile teže tek nešto veće od Zemljinog, atmosfera je pogodna za život, ali temperatura doseže i -100 stupnjeva. Planet je jednom možda i bio naseljen, ali sunce tog sustava se polagano gasi već pola milijuna godina.

Dr. Korby se bavio arheološkom medicinom i Kirk ga je oduvijek htio upoznati. Chapel kaže da je u svojoj zadnjoj poruci rekao da je našao nekakve podzemne ruševine. Već su prije bile poslane dvije ekspedicije koje su ga trebale naći, ali bez uspjeha. Tada se dr. Korby javlja. Korby zahtijeva da se Kirk teleportira sam, ali on kaže da je i Chapel, Korbyjeva zaručnica. na Enterpriseu, te on tada, naravno, poziva i nju. Njih se dvoje teleportiraju na ulaz u špilje, ali ih nitko ne dočekuje. Kirku se to učini sumnjivo i naredi da se telportiraju i dva člana osiguranja. Jedan od njih, Matthews, krene sa Kirkom i Chapel u špilje, a drugi, Rayburn, ostaje na ulazu.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

2713.5. Miri

Enterprise otkriva SOS signal koji dolazi sa trećeg planeta u sustavu. Taj planet je Zemlja!

Kirk, McCoy, Spock, Rand i dva pripadnika osiguranja se teleportiraju na planet, blizu izvora signala. Nalaze se u gradu poput onih na Zemlji 1960-ih godina, ali nikoga nema i sve je u ruševinama, a tako je već nekoliko stoljeća.

Nalaze stari i uništeni tricikl. McCoy ga uzima u ruke i tada ga napada nekakav humanoid, ali sa unakaženim licem i umom djeteta. Tada on dobiva nekakav napadaj i umire.

Kirk i ostali tada ulaze u zgradu u kojoj nalaze prestrašenu djevojčicu koja se zove Miri. Ona je prestrašena jer se sjeća što su odrasli radili. Palili, vikali, napadali druge ljude… Kirk joj kaže da su oni došli pomoći i pita gdje su svi. Miri kaže da su se svi odrasli razboljeli i umrli, ostala su samo djeca.

Spock i dvojica iz osiguranja pregledavaju okolinu, a netko ih promatra. Tada čuju dječje povike i netko ih zasipa kamenjem, ali ipak se uspijevaju skloniti.

Miri primjećuje plavu mrlju na Kirkovoj ruci i kaže da je počelo, i on je zaražen. Tada ih odvodi do bolnice u kojoj se nalazi i odašiljač koji ih je i doveo na taj planet.

Plave mrlje su se pojavile na svima, osim na Spocku. Kirk zabranjuje da se itko više teleportira na planet.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

2715.1. Dagger of the Mind – Bodež uma

Kada dr. Simon Van Gelder, član psihijatrijskog osoblja na Tantalusovoj kažnjeničkoj koloniji pobjegne na Enterprise, pokazujući znakove ludila, pobjesnjeli McCoy inzistira da Kirk istraži koloniju. Kapetan podsjeća McCoya na Tantakusovu izvanrednu reputaciju, ali McCoy ne mijenja mišljenje. Kirk i dr. Helen Nobel, Enterpriseova psihijatrica, posjećuju ustanovu. Otkrivaju kako je ravnatelj kažnjeničke kolonije, dr. Tristan Adams, koristio uređaj za ”pranje mozga”, neuronski neutralizator, ne samo kako bi kontrolirao kažnjenike, nego i svoje osoblje.

Kada Adams shvati da je Kirk okrio njegovu tajnu, uvjerava kapetana da isproba stroj i uvjeri se da nije opasan. Rezultat je čudan, Kirk se zaljubljuje u Helen Noel i njih dvoje postaju zarobljenici dr. Adamsa. U međuvremenu, Van Gelder nije u mogućnosti da kaže što se događa na planetu zbog izloženosti neuronskom neutralizatoru, pa Spock pokušava tehniku spajanja umova ne bi li nešto otkrio. Spojem umova Spock uspijeva otkriti što se događa na planetu.

Na Tantalusu, dr. Noel uspijeva pobjeći kroz uređaj za klimatizaciju u sobu s napajanjem, gdje isključuje planetne štitove, dopuštajući tako Spocku da se teleportira. Kirk se dovoljno oporavlja kako bi se borio sa Adamsom, koji pada u strašni stroj. Kondicijski oslabljen borbom s dr. Adamsom, Kirk odluta ne znajući da je Adams još u neutralizatoru. Adams je poslije nađen mrtav. Dr. Van Gelder je ponovno postaje razuman te se vraća u koloniju kako bi tamo nastavio upravljati.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

BONUS

MP4 DOWNLOAD

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin