Zvjezdane staze 10: Nemesis

Naslov originala: Star Trek: Nemesis
Žanr: akcija, avantura, ZF
Trajanje: 116′
Godina izdanja: 2002.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Paramount Pictures / Blitz film i video
Uloge: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Levar Burton, Michael Dorn
Režija: Stuart Baird
Scenario: John Logan
Producent/i: Marty Hornstein, Rick Berman, Peter Lauritson

Posljednja avantura Picardove posade nije se probila do domaćih kino dvorana, no nepravda je sada barem djelomično ispravljena.

‘A Generation’s final yourney Begins’ slogan je posljednjeg zvjezdanog putovanja kapetana Picarda i njegove posade. Da li je zaista riječ o posljednjem nastavku serijala koji pratimo već četvrt stoljeća ostaje da se vidi, no ukoliko je suditi po rezultatima na kino blagajnama i ocjeni kritike, ovo bi zaista moglo biti posljednje putovanje (do nekih boljih vremena).

Jedan od osnovnih razloga podbačaja nove, desete epizode zasigurno leži u ne odveć originalnom i interesantnom scenariju. Da ne znate da je riječ o Zvjezdanim stazama mislili bi da gledate nekakvu romantičnu komediju, barem ukoliko je suditi po početku filma kada gledamo vjenčanje Williama T. Rikera (Jonathan Frakes) i Deanne Troi (napokon), no nakon toga stvari ipak sjedaju na svoje mjesto.

Akcija se zahuktava prilikom Enterpriseovog izleta na planet Romulus gdje se susreću sa njihovim novim vođom Shinzonom (Tom Hardy), poluremancem i klonom kapetana Jean-Luc Picarda (Patrick Stewart) koji navodno želi započeti mirovne pregovore sa Federacijom. Nedugo zatim Shinzon otima Picarda, zbog identičnog genetskog koda, što označava početak borbe između Enterprisea i Shinzonove razorne ratne ptice čiji plan uključuje uništenje Zemlje.

O radnji bi se moglo napisati mnogo više no ne želimo vam pokvariti oproštaj sa Zvjezdanim stazama.

Pobuna Zvjezdane staze 2009
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin