Zvjezdane staze 09: Pobuna

Naslov originala: Star Trek: Insurrection
Žanr: akcija, avantura, ZF
Trajanje: 100′
Godina izdanja: 1998.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Paramount Pictures / Blitz film i video
Uloge: Patrick Stewart, Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Jonathan Frakes, Brent Spiner
Režija: Jonathan Frakes
Scenario: Michael Piller
Producent/i: Patrick Stewart, Rick Berman

Trekovci su putujući svemirskim bespućima otkrili izvor života kojeg glavešine Federacije žele eksploatirati i prognati rasu koja tamo živi. Picardu se to neće svidjeti.

U sklopu misije promatranja rase Ba’kua, Federacija surađuje sa vanzemaljskom rasom San’a koja je zaslužna za otkrivanje planeta. Uz pomoć nevidljivih odjela slobodno se kreću među stanovnicima sela koje krije čarobne moći. Planet emitira regenerativno zračenje koje omogućuje nevjerovatno dug život. Oko 600 Ba’kua tu živi u suživotu sa prirodom bez ikakvih oblika tehnologije.

U sklopu ekspedicije je i komandant Data (Brent Spiner) koji uslijed misije promatranja jednostavno poludi te ga stanovnici sela otkriju. Cijela ekspedicija postaje taoc zbog Datinog felera, što alarmira Admirala na čelu operacije. On u pomoć poziva kapetana Jean-Luc Picarda (Patric Stewart) koji bi trebao isključiti Datu.

Po dolasku na planet Ba’kua kapetan Enterprisea otkriva pozadinu cijele priče i možebitni razlog Datine reakcije. Vanzemaljci koji surađuju sa Federacijom namjeravaju otjerati cijelo pleme Ba’kua kako bi eksploatirali energiju planeta i u suradnji sa čelnicima Federacije regenerirali vlastita tijela.

To se kosi sa jednim od osnovnih zakona Federacije koji sprječava uplitanje njihovih ljudi u prirodni razvoj i život drugih civilizacija. Picard se nalazi pred odlukom koja bi mogla značiti kraj njegovih intergalaktičkih putovanja, a s druge strane i smrt cijele jedne rase.

Prvi kontakt Nemesis
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin