Zvjezdane staze 04: Putovanje kući

Naslov originala: Star Trek IV: Voyage Home
Žanr: ZF
Trajanje: 119′
Godina izdanja: 1986.
Zemlja: SAD Izdavač/Distributer: Paramount Pictures / Blitz film i video
Uloge: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Nichelle Nichols, Jane Wyatt
Režija: Leonard Nimoy
Scenario: Steve Meerson, Peter Krikes, Harve Bennett, Nicholas Meyer
Producent/i: Ralph Winter

Kirk i posada Enterprisea putuju u 20. st. ne bi li spasili čovječanstvo od katastrofe prouzrokovane izvanzemaljskom sondom.

Umjesto Enterpriseom Kirkova posada se vraća kući Klingonskim brodom Bird of Prey kojim su prometovali svemirskim bespućima u prošlom nastavku. Na putu nailaze na misterioznu sondu koja ispušta čudne zvukove. Ispostavlja se da je riječ o glasanju kitova.

Slijedi ne odveć logičan, ali svakako zanimljiv zaplet koji uključuje pretpostavku da bi Zemlja mogla biti uništena ukoliko odaslani zvukovi ostanu bez odgovora. Pošto su dotični kitovi izumrli u 23. st. posada Enterprisea je primorana vratiti se u dobro nam poznato 20. st. točnije u dobre stare osamdesete kako bi pokupili dva kita, vratili se u svoje vrijeme i tako spasili rodni nam planet.

Sljedeća scena koju imamo prilike vidjeti jest slijetanje nevidljivog Klingonskog broda u Golden Gate Park u San Franciscu. Uz relativno originalan scenarij ovaj film slovi kao jedan od najzabavnijih u serijalu. Na Zemlji ćemo vidjeti mnoštovo zanimljivih, komičnih scena poput obračuna Spocka i punkera u autobusu i Chekovog raspitivanja oko nosača sa nuklearnim pogonom.

Potraga za Spockom Posljednja granica
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin