Zvjezdane staze 01

Naslov originala: Star Trek: The Motion Picture
Žanr: ZF
Trajanje: 132′
Godina izdanja: 1979.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Paramount Pictures / Blitz film i video
Uloge: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Majel Barrett, Walter Koenig, Nichelle Nichols
Režija: Robert Wise
Scenario: Gene Roddenberry, Alan Dean Foster, Harold Livingston, Gene Roddenberry Producent/i: David C. Fein, Gene Roddenberry

imdb_icon_

U prvom cjelovečernjem putovanju Enterprisea kapetan Kirk okuplja staru posadu u nastojanju da spasi Zemlju od izvanzemaljske prijetnje u obliku misterioznog oblaka.

Po završetku i više nego uspješnog TV serijala krajem sedamdesetih došlo je vrijeme da se trekeri okušaju na velikom platnu. Posada je uglavnom ostala ista, kako iza tako i ispred kamere.

U prvom po redu Star Trek cjelovečernjem filmu nad Zemljom se ukazuje neidentificirana tvorevina, tajanstveni oblaka koji se velikom brzinom približava Zemlji uništavajući sve što mu se nađe na putu. Jedini svemirski brod u blizini je U.S.S. Enterprise koji se već neko vrijeme nalazi na suhom doku kako bi se otklonili kvarovi.

Kapetan Decker sprema posadu za polijetanje no tada se ukazuje legendarni kapetan James T. Kirk (William Shatner) koji preuzima kontrolu nad svojom letjelicom tri godina nakon posjednje, povijesne petogodišnje misije. Sa njim se vraća i dobro nam poznata posada. Putovanje može započeti.

mp4download_icon_0-e1414714046821

Khanov bijes
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin