Zvjezdane staze Originalna serija sezona 1 DVD 2

Naslov originala: Star Trek: The Original Series
Forma: SF (znanstvena fantastika)
Autor: Gene Roddenberry
Glumci: William Shatner, Leonard Nimoy, De Forest Kelly, James Doohan, Nichelle Nichols,
George Takei, Walter Koenig, Grace Lee Whitney, Majel Barrett
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj epizoda: 79
Producent: Gene Roddenbery
Trajanje epizode: oko 45 min.
Emitiranje
TV kuća: NBC
U Hrvatskoj: HRT 2
Emitiranje: 8. rujna 1966. – 3. lipnja 1969.

IMDb

 

 

 1704.2. The Naked Time – Golo vrijeme

Enterprise je u orbiti starog planeta Psi 2000 koji je sada potpuno smrznut. Zadatak im je pokupiti znanstvenike sa postaje na planetu, te promatrati njegovo raspadanje.

Spock i mlađi poručnik Joe Tormolen se teleportiraju na površinu u zaštitnim odijelima. Spock nalazi tijelo žene i vidi da je zadavljena. Tormolen javlja da je našao još četvoro mrtvih. Također kaže da se jedan čovjek tuširao potpuno odjeven. Spock odlazi pogledati, a Tormolena zasvrbi nos, pa skida rukavicu da se počeše. Tada rukom dotakne okomitu stranicu stola na kojoj se nalazi nekakva crvena tekućina koja krene prema njegovoj ruci. Tekućina dotakne njegovu ruku, a on tada vraća rukavicu. Spock se vraća, kaže da ne smiju ništa dirati i javlja Kirku da su svi mrtvi. Osoblje postaje je smrznuto, znanstvenici su mrtvi, a sustav za održavanje života je isključen.

Enterprise ostaje u orbiti kako bi pratio dezintegraciju planeta. Scotty teleportira Spocka i Tormolena te izvrši dekontaminaciju, a zatim njih dvojica odlaze u bolnicu. McCoy kaže da su obojica dobro. Ali Tormolen se čudno ponaša…

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

1672.1. The Enimy Within – Unutarnji neprijatelj

Posada Enterprisea se nalazi na planetu Alpha 177 gdje skupljaju geološke uzorke. Odjednom jedan član posade, geološki tehničar Fisher, pada sa stijene i ozlijedi ruku. Scotty ga, uz dosta poteškoća, uspije teleportirati na Enterprise. Fisher na uniformi ima nekakav žuti prah sa nekakvim magnetskim svojstvima. Tada i Kirk zatraži da ga teleportiraju. Scotty prvo obavi par testotva i tek ga onda teleportira, isto uz male poteškoće. Kirk izgleda dezorijentirano i gubi ravnotežu. Scotty ga pridržava i odluči ga otpratiti do bolnice. Teleport se tada sam uključuje i netko se teleportira. Taj netko je kapetan Kirk!

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

1329.8. The Mudd’s Woman – Muddove žene

Enterprise slijedi neidentificirani brod. Pilot pokušava pobjeći, ali Sulu ga uspijeva slijediti. Uhura je pokušala uspostaviti kontakt na svim frekvencijama, ali pilot ne želi odgovoriti. Enterprise ga slijedi do polja asteroida.

Spock je u međuvremenu ustanovio da se radi o malom teretnom brodu klase J, te da mu se motori pregrijavaju. Kirk ga želi upozoriti, ali tada motori otkazuju i brod je u opasnosti. Kirk odlučuje obuhvatiti brod Enterpriseovim štitovima kako bi ga zaštitio od udara asteroida. Scotty kaže da to nije dobra ideja jer bi mogli preopteretiti i Enterpriseov pogon. Njegova se pretpostavka pokazala točnom, motori su preopterećeni, a temperatura raste. Jedan po jedan otkazuju spojevi sa kristalima litija.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

BONUS

MP4 DOWNLOAD

Prethodni DVD Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin