Ponos Ratkayevih DVD 01

Naslov izvornika: Ponos Ratkajevih
Redatelji: Branko Ivanda, Nikola Ivanda, Milivoj Puhlovski
Producent: Branko Ivanda
Scenarij: Jelena Svilar, Jelena Veljača, Morana Foretić
Glumci: Božidar Alić, Sanja Vejnović, Janko Popović Volarić, Ivana Bolanča
Format: Telenovela
Država podrijetla: Hrvatska
Jezik: hrvatski
Broj epizoda: 180
Trajanje epizode: 45′
TV kuća: HRT, RTL Kockica
Godina izdanja: 2007.

IMDb

 

 

ponos_katkajevih

Povijesna telenovela „Ponos Ratkajevih“ odvest će vas u turbulentno razdoblje jugoslavenske i hrvatske povijesti, razdoblje između 1938. i 1948. godine. Kroz 180 epizoda gledatelji će upoznati glavne protagoniste, članove plemićke obitelji Ratkaj. Priča prati razdoblje njihova poslijeratnog uspona sve do vremena nakon II. svjetskog rata.

Grof Karlo Ratkaj je uspješni hrvatski industrijalac, političar i vlasnik vodeće tvornice slatkiša u Kraljevini Jugoslaviji. Prava gospodarica obiteljske kurije je njegova majka, grofica Antonija. Serija prati i živote njezine unučadi, Bele i Krsta te njihove majke, grofice Veronike, koja se teško snalazi u novonastaloj društvenoj situaciji. Priča počinje njihovim preseljenjem iz Zagreba na obiteljsko imanje u okolici Bizjaka, i ponovnim susretom s Josipom Jurićem, poznatim proizvođačem alkoholnih pića, za kojeg je Veronika u mladosti bila zaručena. Okosnica priče je i vječni sukob tih dviju obitelji. Ljubavne spletke, ljubomora, lažni prijatelji, poslovni partneri, oficiri, špijuni, svećenici, ljubavnici, politički protivnici i lihvari samo su neki od likova koji će vući konce i usmjeravati fabulu ove sjajne serije smještene u vrijeme radikalnih promjena i nepredvidljivih političkih i društvenih zbivanja.

 

Epizoda 001

Karlo pl. Ratkaj i njegova supruga Veronika plemenitaši su koji žive u kuriji u blizini Zagreba te priređuju zabavu u čast njihovog sina Krste koji se vraća u rodni kraj nakon završetka školovanja u Beču. Bela, Krstina sestra, s prijateljicom Lotte prerušena odlazi u oficirski klub. Bijelić poziva Nemanju na zabavu kod Ratkajevih. Lottina majka, Sofia, planira zavesti Krstu. Bela na zabavi upoznaje Nemanju. Krsto na konju odlazi razbistriti misli pa ugleda Helenu.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 002

Helena odlazi na konju, Krsto ostaje sam. Bela je očarana Nemanjom i njegovim pristupom, Lotte se brine jer Krsto nije na zabavi. Josip Jurić poklanja svojoj kćeri Heleni majčin vjenčani prsten. Karlo najavljuje Krstinu karijeru u bolnici. Ispred crkve Josipu pozli, Krsto mu želi pomoći. Karlo i Josip ulaze u raspravu i prepiru se, Krsti je neugodno. Nemanja se pred Bijelićem hvali da ga je Bela pozvala u šetnju. Veronika ispred crkve padne u nesvijest.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 003

Veronika se povjerava Mari, u sobu ulazi Karlo koji je načuo razgovor. Helenina prijateljica Tereza primijetila je da Helenu nešto muči. Milivoj i Vjenceslav kuju planove u redakciji časopisa. Veronika želi otići do Josipa. Bela i Nemanja odlaze u šetnju. Bela priča Mari o Nemanji, a Sofia otkriva Veroniki kako je Lotte zaljubljena u Krstu. Veronika načuje strašnu istinu…

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

Epizoda 004

Bela otkriva Krsti da je zaljubljena. Nemanja odlazi do Lise i njih dvoje padaju u zanos. Helena prisluškuje Krstin i Belin razgovor. Komunisti lijepe plakate, susretnu ih napadači. Grofica Antonija prijeti Karlu. Josip moli Luju da popriča s Helenom. Prvi dan u bolnici Krsti dolaze Sofia i Lotte. Tereza u tvornici daje letak Heleni. Veronica odlazi k Josipu.

MP4 DOWNLOAD

 

Sljedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin