Pacifik disk 1

Naslov originala: The Pacific
Format: serija, drama, ratni
Autor Režija: Tim Van Patten, David Nutter, Jeremy Podeswa, Graham Yost, Carl Franklin, Tony To
Scenarij: Bruce McKenna, Robert Schenkkan, Graham Yost, George Pelecanos, Larry Andries, Michelle Ashford
Uloge: James Badge Dale, Jon Seda, Joseph Mazzello, Ashton Holmes, Rami Malek, Josh Helman, Martin McCann
Država podrijetla SAD
Broj epizoda 10
Produkcija
Izvršni producent: Steven Spielberg, Tom Hanks, Gary Goetzman
Trajanje epizode: cca 50 minuta
Emitiranje
Emitiranje 14. ožujka 2010. (HBO) – 16. svibnja 2010. (HBO)

IMDb

Pacific generated

Izvršni producenti ove desetosatne mini serije su Tom Hanks, Steven Spielberg i Gary Goetzman, stvaralački tim HBO-ve Emmyjem® nagrađene mini serije iz 2001. godine, “Band of Brothers.”
Mini serija prati isprepletene odiseje trojice američkih marinaca – Roberta Leckia (glumi ga James Badge Dale), Eugenea Sledgea (Joe Mazzello) i Johna Basilonea (Jon Seda) preko golemog Tihog oceana. Nevjerojatna iskustva ovih muškaraca i njihovih suboraca vode ih od prvog sukoba s Japancima u sablasnim prašumama Guadal kanala, kroz neprobojne prašume Cape Gloucestera, preko prokletih koraljnih uporišta Peleliu, crnih pješčanih terasa Iwo Jime i ubojitih polja Okinawe do trijumfalnog, ali ipak nelagodnog povratka kući nakon pobjede nad Japanom.

Carl Franklin (HBO-ov “Rome”), Jeremy Podeswa (HBO-ov “Six Feet Under”), Tony To (HBO-ov “Band of Brothers”), Tim Van Patten (HBO-ov “The Sopranos”) i Graham Yost (HBO-ov “From the Earth to the Moon”) režirat će nastavke. Scenaristi i dodatni redatelji bit će objavljeni kada se njihova suradnja potvrdi.

Serija PACIFIK nastala je prema knjigama “With the Old Breed” Eugenea Sledgea, koje je povjesničar Paul Fussell hvalio kao “jedne od najboljih memoara koji su proizašli iz bilo kojeg”, te “Helmet for My Pillow” Roberta Leckia (dobitnika nagrade Marine Corps Combat Correspondents Annual Award), kao i prema originalnim intervjuima koje su vodili njezini tvorci. Nastavljajući usmenu povijest Drugog svjetskog rata, koju je započeo njegov otac Stephen E. Ambrose (autor knjige “Band of Brothers”), Hugh Ambrose surađuje kao savjetnik u stvaranju ove mini serije.

Part 01 Guadalcanal/Leckie

Odmah nakon japanskog napada na Pearl Harbour, mornarički narednik John Basilone priprema se za isplovljavanje u borbu na Tihom oceanu. Pridružuje mu se mladi novinar Robert Leckie koji se također prijavio u marince. Eugene Sledge kojega nisu primili u marince zbog šuma na srcu pozdravlja se sa svojim najboljim prijateljem Sidneyem Phillipsom koji kreće u luku na isplovljavanje.
Osam mjeseci nakon napada na Pearl Harbour, 1. mornarička divizija u kojoj su i Leckie i Phillips iskrcava se na Guadalcanal kako bi osigurali strateški važnu zračnu luku i pripremili se za neizbježni protunapad.

Part 02 Basilone

Basilone i 7. mornarička jedinica stižu na Guadalcanal kako bi zamjenili Leckiea i ostatak 1. mornaričke divizije i nastavili obranu strateški važne zračne luke.
Basilone ima ključnu ulogu u odbijanju japanskog noćnog napada, ali pretrpi veliki osobni gubitak. Nakon četiri mjeseca neprekidnih borbi iscrpljenosti i bolesti preživjeli pripadnici 1. mornaričke divizije su evakuirani sa otoka.

Disk 2
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin