Sezona 1 DVD 1

Lovejoy je britanska serija komedije i drame koja se temelji na pustolovnim romanima Johna Granta pod pseudonimom Jonathan Gash. Serija koja ima 71 epizodu emitirala se u 6 sezona. Prvo prikazivanje je bilo na BBC-u između 10. siječnja 1986 i 4. prosinca 1994., iako je između prve i druge sezone bio razmak od pet godina. Za televizijsko prikazivanje prilagodio ju je Ian La Fernais.

Serija prati pustolovine Lovejoya, sitnog lopova i preprodavača antikviteta sa sjedištem u East Angliji. Među trgovcima antikvitetima on ima reputaciju dirwiea, osobe koja ima izuzetnu moć prepoznavanja posebnih predmeta, kao i prepoznavanja pravih starinskih predmeta od krivotvorina.

Naslov originala: Lovejoy
Žanr: serija, komedija, drama
Kreatori: John Grant, Ian La Frenais
Uloge: Chris Jury, Phyllis Logan, Ian McShane, Dudley Sutton
Država: Ujedinjeno kraljevstvo
Jezik: engleski
Broj sezona: 6
Broj epizoda: 71
Trajanje: 50′
Produkcijska kuća: BBC, Tamariska Productions, WitzEnd Productions
Distributer: Fremantle Media
Emitiranje
BBC One

IMDb

 

lovejoy

 

 

Epizoda 01 The Firefly Cage

Upoznajemo Lovejoya, koji zapošljava mladog Erica Catchpolea, sina lokalnog mesara kao pripravnika. Zajedno kreću na Ericovom motociklu razriješiti misterij japanskog kaveza Firefly.

Putujući cestom ugledaju potjeru za lijepom damom. vozeći se prolete kroz lokvu vode na cesti te zaliju gospođu Jane Felsham, koja je odjevena u lijepo odijelo predstavljala novi spomenik.
Kasnije Lovejoy pozvoni na vrata Felsham dvorane ponovno susreće Jane, oni se upoznaju. Ubrzo nakon toga ona mu pokazuje sadržaj svog tavana.

 

Epizoda 02 The Axeman Cometh

Lovejoy kupuje staru velšku komodu na dražbi Charliea Gimberta. Rečeno mu je kako je komoda pripadala starcu koji je nedavno umro. Skrivenu u komodi Lovejoy pronalazi vrijednu arapsku kacigu punu zlatnika. Ubrzo nakon toga iz zatvora izlazi Catesby ružni kupac i kreće u potragu za Lovejoyom. On tvrdi kako je sin pokojnog vlasnika velške komode i kako mu je otac obečao, te je želi otkupiti. Oni dogovaraju cijenu i komoda je prodana, ali naravno skrvenog blaga više nema. Vidjevši to Catesby uzima sjekiru i kreće za Lovejoyom, kojega također traži i kraljevski porezni inspektor.

 

Epizoda 03 The Sting

Lovejoy pomaže mladoj dami da uđe u trag prari vrijednih Meissen figura koje je ona prodala kako bi došla do novaca za drogu. Tako je došao do dokaza kako ga je prevario Charlie Gimbert te mu se odluči osvetiti.

 

Epizoda 04 Friends, Romans and Enimies

Opljačkan je lokalni muzej, a plačka je čini se povezana i sa smrću jednog krivotvoritelja. Lovejoy kreće tragom nestalog rimskog novca i dolazi do Otoka muškaraca. Dva amerikanca su također u potrazi za rimskim novcem.

 

Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin