Sezona 1 DVD 1

Naslov izvornika: Game of Thrones
Format: fantazija
Autor: David Benioff, D. B. Weiss
Roman: George R. R. Martin
Glumci: Sean Bean, Mark Addy, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Iain Glen, Aidan Gillen, Harry Lloyd, Kit Harington, Richard Madden, Sophie Turner, Maisie Williams, Alfie Allen, Isaac Hempstead Wright, Jack Gleeson, Rory McCann, Peter Dinklage, Jason Momoa
Država podrijetla: SAD
Jezik: engleski
Broj sezona 7
Broj epizoda: 70
Trajanje epizoda: 60′
Distributer: HBO
Godina izdanja: 2011. –

IMDb

 

 

 

Temeljena na izuzetno uspješnoj seri knjiga naslova Pjesma leda i vatre autora Georgea R. R. Martina, ova napeta nova drama HBO-a smještena je u svijet gdje se ljeto proteže sesetljećima, a zima može trajati cijelu vječnost. Od intrigantnog juga i divljih istočnih zemalja, pa sve do zamrznutog sjevera i drevnog Zida koji štiti od misterioznih mračnih sila, snažne obitelji Sedam Kraljevstava nalaze se u bitci za Prijestolje. Ovo je priča o licemjerstvu i izdaji, plemstvu i časti, osvajanju i trijumfu. U Igri prijestolja ili pobjediš ili umreš.

1. epizoda: ZIMA DOLAZI

Dezerter iz Noćne straže pronađen je izvan Zimogora, na što lord Eddard “Ned” Stark reagira promptno i pravedno. Ujedno, događaj podiže zabrinutost zbog opasnosti u zemljama sjeverno od Zida u kojima vlada bezakonje. Po povratku kući Ned od supruge Catelyn saznaje da je njegov mentor, Jon Arryn, preminuo u glavnom gradu Zapadnih zemalja, Kraljevom Pristanu, te da se kralj Robert zaputio na sjever kako bi Nedu ponudio Arrynov položaj kraljeve desnice.
Za to vrijeme, s druge strane Tijesnog mora, u Pentosu, Viserys Targaryen kuje plan kako da ponovno zasjedne na tron – sklapanjem saveza s nomadskim ratnicima Dothrakima, čijem će vođi khalu Drogou dati za ženu svoju ljupku sestru Daenerys.
Robert stiže u Zimogor sa svojom suprugom, kraljicom Cersei, i ostalim članovima obitelji Lannister: njezinim bratom blizancem Jamiejem, bratom patuljkom Tyrionom i Cerseinim sinom, 12-godišnjim prijestolonasljednikom Joffreyem. Ne mogavši odbiti starog prijatelja i kralja, Ned se sprema napustiti Kraljev Pristan dok Jon Snijeg odlučuje otputovati na sjever u Crni dvorac kako bi se priključio Noćnoj straži, u pratnji znatiželjnog Tyriona. No iznenadni izdajnički čin usmjeren prema mladom Branu možda će odgoditi njihov odlazak.

 

 

Epizoda: 2. KRALJEV PUT

Kad Bran na čudesan način preživi pad s kule, Cersei i Jaime žure se osigurati da ne otkrije njihovu izdaju. Pristavši postati kraljevom desnicom, Ned napušta Sjever sa kćerima Sansom i Aryom, dok Catelyn ostaje brinuti se za Brana. Jon Snijeg kreće na sjever kako bi se pridružio Noćnoj straži. Tyrion odustaje od odlaska s obitelji i umjesto toga odlučuje biti pratnja Jonu na putu do Zida. Viserys čeka priliku u nadi da će vratiti prijestolje dok Dany nastoji naučiti kako udovoljiti svome mužu Drogu.

Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin