1. Hobbit: Neočekivano putovanje

Naslov originala: The Hobbit: An Unexpected Journey
Redatelj: Peter Jackson
Producenti: Carolynne Cunningham, Zane Weiner, Fran Walsh, Peter Jackson
Scenario: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro
Prema romanu: Hobbit, J. R. R. Tolkiena
Uloge: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, James Nesbitt, Ken Stott, Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Andy Serkis
Glazba: Howard Shore
Snimatelj: Andrew Lesnie
Montaža: Jabez Olssen
Distributer: Warner Bros. Pictures
Godina izdanja: 2012.
Trajanje: 182′ redateljska verzija
Zemlja: Novi Zeland, SAD
Jezik: Engleski

IMDb

 

 

 

The_Hobbit_-_An_Unexpected_Journey_-_Custom

Hobit: Neočekivano putovanje (eng. The Hobbit: An Unexpected Journey) je epska fantazija iz 2012. godine koju je režirao Peter Jackson. To je prvi dio filmske trilogije koja je snimljena prema romanu Hobit iz 1937. godine autora J. R. R. Tolkiena. Druga dva filmska nastavka zvat će se The Desolation of Smaug i There and Back Again, a koji će u kino distribuciju krenuti 2013. i 2014. godine. Premda su filmovi snimljeni prema romanu Hobit, sama radnja istih proširena je i na Tolkienove kasnije radove, posebno priču The Quest of Erebor koja je posthumno objavljena u sklopu knjige Nedovršene pripovijesti.

Smještena u Međuzemlje šezdeset godina prije događaja iz Gospodara prstenova, priča filma vrti se oko hobita Bilba Bagginsa (Martin Freeman) kojeg čarobnjak Gandalf (Ian McKellen) pozove u avanturu kroz Međuzemlje skupa s trinaest patuljaka predvođenih Thorinom Oakenshieldom (Richard Armitage) kako bi povratili svoju Usamljenu Goru u kojoj se trenutno nalazi zmaj Smaug.


 
MP4 DOWNLOAD

 

Hobbit: Smaugova pustoš
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin