Gospodar prstenova: 4 Prstenova družina 4 DVD-a

Naslov izvornika: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Redatelj: Peter Jackson
Producent: Peter Jackson, Barrie M. Osborne, Tim Sanders, Fran Walsh
Scenarist Roman: J.R.R. Tolkien
Scenarij:, Frances Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Glavne uloge: Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Dominic Monaghan, Billy Boyd, Sean Bean, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Liv Tyler, Cate Blanchett, Christopher Lee, Hugo Weaving, Ian Holm, Andy Serkis
Glazba: Howard Shore
Snimatelj: Andrew Lesnie
Montaža: John Gilbert
Distributer: New Line Cinema
Godina izdanja: 2001.
Trajanje: Kino verzija: 178′
Produžena verzija: 208′
Država: Novi Zeland, SAD
Jezik: engleski

 

 

 

 

U prvom dijelu najveće filmske trilogije publika se upoznaje svijetom Međuzemlja i njezinim stanovnicima -ljudima, hobitima, vilenjacima, patuljcima, čarobnjacima, trolovima i orcima. Početak je to velikog putovanja Prstenove družine…

Sramežljivi, mladi hobit Frodo Baggins nasljeđuje Prsten od svog ujaka Bilba. To je Jedan Prsten, instrument apsolutne moći koji bi Sauronu, gospodaru tame iz Mordora, omogućio da vlada Međuzemljem i porobi sve njegove stanovnike.

Frodo zajedno sa svojom družinom vjernih prijatelja, koja uključuje hobite, ljude, čarobnjaka, patuljka i vilenjaka, mora odnijeti Prsten preko Međuzemlja do Klete gore, gdje je i iskovan, i tamo ga uništiti.

Takvo putovanje podrazumijeva ulazak u teritorij kojim vlada gospodar tame koji sakuplja svoju vojsku oraka. No Družina se ne susreće samo s vanjskim neprijateljima, već i sa unutarnjim neslaganjima i svađama te negativnim utjecajem samog Prstena. Sudbina Međuzemlja i svih njenih stanovnika u rukama je Froda i Prstenove družine.

 

MP4 DOWNLOAD

 

Hobbit: Bitka pet vojski Gospodar prstenova: Dvije kule
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin