1988. Kišni čovjek

Naslov originala: Rain Man
Redatelj: Barry Levinson
Producent: Peter Guber, Jon Peters, David McGiffert, Mark Johnson, Gerald R. Molen
Scenarist: Barry Morrow (priča i scenarij), Ronald Bass (scenarij)
Glavne uloge: Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino
Glazba: Hans Zimmer, Al Clay, James Flamberg, Allan Mason, Jay Rifkin
Snimatelj: John Seale
Montaža: Stu Linder
Distributer: United Artists
Trajanje: 133 min.
Država: SAD
Jezik: engleski

IMDb

 

Kišni čovjek (eng. Rain Man) je drama Barryja Levinsona iz 1988. s Dustinom Hoffmanom i Tomom Cruiseom u glavnim ulogama. Film govori o sebičnom yuppieju, Charlieju Babbittu, koji otkriva da je njegov otac ostavio multimilijunsku ostavštinu njegovom autističnom bratu, Raymondu, za kojeg Charlie nije znao da postoji.

Nakon smrti oca Charlie saznaje kako ima brata kojem je pripala gotovo cijela očeva imovina. Treba li napominjati da ga ta spoznaja nije previše obradovala?

Charliija Babbitta (Tom Cruise) je otac još kao klinca izbacio iz kuće te se od tada brine sam o sebi. Saznaje kako mu je otac umro ostavivši mu stari automobil i brata za kojeg do tada nije niti znao.

Raymondova (Dustin Hoffman) posebna vještina je matematika. U stanju je bez pomoći papira i olovke riješiti kompleksne matematičke zadatke.

Raymondu, koji ne shvaća što je novac i za što služi, otac je ostavio svo svoje bogatstvo. Charley s druge strane nije nimalo sretan iznenadnom pojavom brata koji je ‘pokupio’ nasljedstvo. Odlučuje oteti Raymnonda što je ujedno i početak njihovog velikog putovanja.

1987. Posljednji kineski car 1989. Vozeći gospođicu Daisy
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin