1977. Annie Hall

Naslov originala: Annie Hall
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 93′
Godina izdanja: 1977.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: MGM / Continental film
Uloge: Woody Allen, Diane Keaton, Shelley Duvall, Tony Roberts, Paul Simon Režija: Woody Allen
Scenario: Woody Allen, Marshall Brickman
Producent/i: Charles H. Joffe

IMDb

 

 

 

“Uvjerljivo najbolji film Woody Allena! Ljubavna priča iznimne emotivne snage. Pravi užitak za gledati!” – Los Angeles Times

Smatran za “film koji je proslavio Woody Allena” (časoppis Time), Annie Hall osvojio je četiri Oscara* uključujući najbolji film, te lansirao Woody Allena kao vrhunskog redatelja jedinstvenog stila. Doživljen od kritičara kao vrhunac njegovog opusa, annie Hall je potvrdio da je Allen “dovršio putovanje od komičnog do profinjenog humora, od pisca komedija do dosjetljivog autora i od inventivnog filmaša do kreativnog umjetnika” (Saturday Review)
Alvy Singer (Allen) je jedan od najtalentiranijih komičara na Manhattanu, no kad je u pitanju ljubav nioje baš na svom terenu.
Kada ga njegov najbolji prijatelj rob upozna sa Annie Hall, luckastom, no simpatičnom pjevačicom noćnog kluba, Alvy se luđečki zaljubi. No, njegova vlastita nesigurnost im upropaštava vezu, pa Annie ostavlja Alvya i započinje novi život u Los Angelesu sa novim ljubavnikom (Paul Simon). Znajući da je možda izgubio Annie zauvijek, Alvy je voljan učiniti sve – čak i riskirati vožnju na cestama Los Angelesa – kako bi ponovno osvojio jedinu stvar koja je bila bitna… istinsku ljubav.

*1977: najbolji film, najbolja glavna glumica (D. Keaton), najbolji redatelj i najbolji originalni scenarij

MP4 DOWNLOAD

 

1976. Rocky 1978. Lovac na jelene
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin