1976. Rocky

Naslov izvornika: Rocky
Redatelj: John G. Avildsen
Producenti: Robert Chartoff, Irwin Winkler
Scenarij: Sylvester Stallone
Uloge: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith
Glazba: Bill Conti
Snimatelj: James Crabe
Montaža: Richard Halsey, Scott Conrad
Distrimuter: United Artists
gTrajanje: 119′
Država: SAD
Jezik: engleski

IMDb

 

 

 

Sylvester Stallone kao Rocky Balboa u definiciji američkog sna – ‘ukoliko daš sve od sebe ostvarit ćeš snove.’

Rocky Balboa je neobrazovan, ali ljubazan boksač i utjerivač duga iz Philadelphije, koji želi ostvariti američki san i postati uspješan. Jednog dana ponuđena mu je životna prilika: da se natječe u teškoj kategoriji protiv svjetskog prvaka Apolla Creeda, nakon što se ozlijedio boksač, koji je prvotno trebao nastupiti.

Rocky je zatražio pomoć bivšeg boksača i vlasnika teretane Mickeya Goldmilla, koji mu je postao trener i vjerovao je, da Rocky može puno postići. Vježbao je čak i u klaonici, gdje je radio njegov prijatelj, koji mu je dozvolio da udara u svinjske polovice. Hodao je s njegovom povučenom sestrom Adrian.

Meč se odigrao na Novu godinu. Svjetski prvak Apollo Creed ležerno je započeo, a Rocky ga je srušio već u prvoj rundi, što je meču dalo dinamiku. Trajalo je maksimalnih 15 rundi, što je i bio Rockyjev plan, jer je htio pokazati, da je kvalitetan boksač. Oba boksača pretrpjeli su teške udarce i dobili vidljive modrice i ozljede. Na završetku meča Rocky je pozvao Adrian, koja je dotrčala u ring. Suci su odlučili, da je pobjednik Apollo Creed s neznantno većim brojem bodova, a Adrian i Rocky su izmjenjivali nježnosti ne mareći o konačnom rezultatu.

MP4 DOWNLOAD

 

1975. Let iznad kukavičjeg gnijezda 1977. Annie Hall
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin