1935. Pobuna na brodu Bounty

Naslov originala: Mutiny on the Bounty
Žanr: avantura, drama
Trajanje: 132′
Godina izdanja: 1935.
Izdavač/Distributer: MGM / ISSA film i video
Uloge: Charles Laughton, Clark Gable, Franchot Tone, Herbert Mundin, Eddie Quillan
Režija: Frank Lloyd
Scenario: Talbot Jennings, Jules Furthman, Carey Wilson
Producent/i: Irving Thalberg

IMDb

Oskarovac Franka Lloyda morska je avantura na brodu kapetana Bligha čije metode ne nailaze na odobravanje njegove posade.

Engleski brod H.M.S. Bounty na početku je dvogodišnjeg putovanja s ciljem u Tahitiju. Njegova je misija sakupiti veće količine kruhovca, biljke koja raste u tim krajevima, a koristi se kao hrana za robove. Na čelu broda je okrutni kapetan William Bligh (Charles Laughton) nepopularan među posadom. Njegov prvi časnik, poručnik Fletcher Christian (Clark Gable) također ga ne voli, ali je stekao kapetanovo poštovanje.

Blighova velika strast je učiniti život svoje posade što je moguće težim. No brutalne, nehumane metode i stroge kazne mu umjesto strahopoštovanja posade donose prezir, mržnju i gađenje. Fletcher se prvi usprotivi Blighovim metodama no njegovi su potezi proračunati i ne odveć agresivni. Kap koja će preliti čašu je Blighova naredba umirućem doktoru koji je primoran stajati na palubi. Nakon njegove iznenadne smrti dolazi do lančane reakcije i početka velike pobune.

mp4download_icon_0-e1414714046821

1934. Dogodilo se jedne noći 1936. Veliki Ziegfeld
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin