Dječja igra 5 – Chucky je postao tata

Naslov originala: Seed of Chucky
Žanr: komedija, horor, parodija
Trajanje: 87′
Godina izdanja: 2004.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Rogue Pictures / Discovery film i video
Uloge: Jennifer Tilly, John Waters Glasovi: Brad Dourif, Jennifer Tilly, Billy Boyd
Režija: Don Mancini
Scenario: Don Mancini
Producent/i: David Kirschner, Corey Sienega

 

 

 

Mali krvožedni lutak ponovno je među nama. Ovo je već peti dio horror komičnog serijala stoga ne dvojimo da ima svoje poklonike. Uživajte.

Mic po mic i evo nam pentalogije. Tko bi rekao da će filmić s kraja osamdesetih po imenu ‘Child’s Play’ dobiti još nevjerojatnih četiri nastavka. OK, jest da je riječ o horroru, žanru u kojem je nastavak nešto sasvim uobičajeno, no ipak… Bilo kako bilo Chucky je došao podijeliti (ali i primiti) novu porciju tamburanja!

Malo se toga promijenilo u (spokojnom i sasvim odgovarajućem) praznom prostoru između dva posljednja nastavka. Chucky stvara i upada u nove nevolje, no ovoga puta one su prvenstveno obiteljske naravi. Mali lutkarski monstrum je postao tata. Mama je naravno njegova premila Tiffany koju smo upoznali u prethodniku po imenu ‘Bride of Chucky’.

Problemi započinju u trenutku kada Chucky spozna ono što svaki osnovnoškolac koji ima pozitivnu ocjenu iz matematike zna: minus kad se množi s minusom ne daje još veći minus. Sin užasnog Chuckyja i još gore Tiffany ne želi ubijati, ali ni ranjavati. Milo Dijete se odaziva na ime Glenn, a tata i mama moraju ga uputiti na pravi, krvavo nemilosrdni put.

Za štanceraj poput ovoga odavno je u upotrebi naziv ‘konfekcijski film’ i teško se išta originalnije može dodati. Kao i u svakom predugačkom serijalu i u ovom se desio onaj uobičajeni proces: od zanimljive (za neke!) premijere, preko duuuuge razrade, pa sve do samoparodijskog zaključka. No parodiji ovdje nije kraj – na zub je uzet i naslov ‘Rosemaryne bebe’.

Kritičari su film pošteno sasjekli, a jedino je Jennifer Tilly dobila malo popusta na packe. Ova svojedobno za Oscara nominirana glumica (‘Meci iznad Broadwaya’) igra dvostruku ulogu: baš kao i u prethodniku posuđuje glas maloj ubojitoj Tiffany, a tu je i rola u kojoj igra samu sebe.

Chuckoljupci evo vam nove porcije, a mi ostali već ćemo pronaći nešto za sebe. Filmova barem ne nedostaje…

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin