Princ od Perzije: Pijesak vremena

Naslov originala: Prince of Persia: The Sands of Time
Žanr: akcija, avantura, spektakl
Trajanje: 115′
Godina izdanja: 2010.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Walt Disney/Continental Film
Uloge: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Alfred Molina, Ben Kingsley, Steve Toussaint, Toby Kebbell, Richard Coyle, Ronald Pickup, Reece Ritchie, Gisli Gardarsson Režija: Mike Newell Scenario: Doug Miro, Carlo Bernard, Boaz Yakin
Producent/i: Jerry Bruckheimer

http://www.imdb.com/title/tt0473075/

Dastan, uličar bez roditelja i novca živi u Perziji 6. stoljeća – jednom od najmoćnijih carstava koji su ikada postojali na svijetu. Nakon što zaštiti mladića koji je ukrao jabuku, Dastanu zaprijeti ozbiljna kazna od strane kapetana perzijske vojske. Ipak plemeniti kralj Sharaman odluči poštedjeti mladića nakon što u njemu prepozna crtu velikodušnosti. Odrastajući uz Sharamanove sinove i upijajući mudrost i plemenitost od svoga poočima i strica Nizama (Kingsley), Dastan izrasta u snažnog mladog ratnika.

Kako bi se dokazao, Dastan predvodi napad na Alamut, miroljubivi sveti grad u kojem se, prema bavodima špijuna, prikuplja oružje namjenjeno perzijskim neprijateljima. U stvari, u Alamutu se skriva puno rijednije blago – legendarni Pijesak vremena koji smrtnicima daje mogućnost vraćanja vremena. Dastan dolazi u posjed prastarog bodeža koji je ključ za pristup Pijesku vremena, no netko ubija kralja Sharamana, a Dastana optuže za zločin.

Bježeći pred progoniteljima u namjeri da skine ljagu sa svog imena, Dastan se udružuje s Taminom, mladom alamutskom princezom čija je obitelj stoljećima čuvala Pijesak vremena i koja je spremna učiniti sve da ga zaštiti. Dastan i Tamina moraju preživjeti u nemilosrdnoj pustinja bježeći pred još nemilosrdnijim neprijateljima – šeikom Amarom (Molina), majstorom u bacanju noževa (Toussaint) i Hassanima i njhovim različitim tehnikama ubijanja.

Dastanu i tamini bit će potrebna sva hrabrost, brbene vještine i mudrost da otkriju pravog krivca za carevu smrt.

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin