Dawson’s Creek Season 1 DVD 1

Naslov izvornika: Dawson’s Creek
Žanr: Teen drama
Scenarij: Kevin Williamson
Uloge: James Van Der Beek, Michelle Williams, Joshua Jackson, Katie Holmes, Mary-Margaret Humes, John Wesley Shipp, Mary Beth Peil, Nina Repeta, Kerr Smith, Meredith Monroe, Busy Philipps
Naslovna tema: I Don’t Want to Wait by Paula Cole, Run Like Mad by Jann Arden
Glazba: Danny Lux (2. sezona), Stephen Graziano (2. sezona), Mark Mothersbaugh (3. sezona), Adam Fields (većina glazbe), Dennis McCarthy (2. sezona, i završna tema 2. sezone)
Država: SAD
Jezik: engleki
Broj sezona:6
Broj epizoda 127
Trajanje 45′
Distributer: Sony Pictures Television
Početak emitiranja: 20. siječnja 1998 – 14. svibnjaa 2003
TV kanali: The WB, u Hrvatskoj NOVA TV, DOMA TV

IMDb

 

 

 

Dawson’s Creek je uzbudljiva priča o četvero tinejdžera koji odrastaju u promjenjivu svijetu. Radnja serije odnosi se na četvero petnaestogodišnjaka koji odrastaju u Capesideu, malom obalnom gradu u Massachusettsu. Serija prikazuje odrastanje jednoga momka i njegovo dugo prijateljstvo s djevojkom iz posve drukčije obitelji. Okosnica serije živopisan je i zanimljiv odnos između Dawsona (kojeg tumači tada dvadesetogodišnji Van Der Beek) i Joey (koju glumi tada osamnaestogodišnja Katie Holmes). Ovo dvoje prijatelja iz djetinjstva moraju se suočiti s izazovom – pokušavaju očuvati svoj blizak, platonski odnos usprkos tjelesnom, emocionalnom i intelektualnom razvoju i promjenama u svijetu koji ih okružuje.

01 Pilot

Večer uoči početka škole, 15-godišnja Josephine “Joey” Potter nagovijesti da bi zbog probuđene seksualnosti ona i njezin prijatelj iz djetinjstva Dawson Leery trebali prestati zajedno provoditi noći. Kad se Dawson, koji želi biti redatelj i obožava Stevena Spielberga tome usprotivi, Joey se složi da će ostati prijatelji ma što se dogodilo. No njezina je odlučnost ubrzo na kušnji kad se u gradu pojavi Jennifer Lindley, prekrasna petnaestogodišnjakinja koja je doselila baki, u Dawsonovo susjedstvo. U međuvremenu Dawson uz pomoć prijatelja Paceyja radi na najnovijem filmu i mora se nositi s neugodom koju mu stvaraju roditelji prezainteresirani za seks.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

02 Dance

Joey i Dawson trude se uključiti Dawsona u veliko redateljsko natjecanje, no Joey odbije surađivati kad treba poljubiti Paceyja. Kad Jen vidi da je Dawson u škripcu s vremenom, ponudi mu pomoć. Kad čuje za skorašnji školski ples, Joey tvrdi da će imati previše posla s filmom. No slavni ragbijaš i ambiciozni budući redatelj Cliff Elliot zatraži Jen da mu bude pratilja. Pacey se nakon romantične veze trudi ponovno privući Tamarinu pozornost. Dawson žali što je promijenio scenarij i što se Jen, a ne Joey, ljubi s Paceyjem. Dawson je zaprepašten kad čuje da Jen na ples ide s Cliffom i odluči da se i on mora ondje pojaviti. Nagovori Joey da mu se pridruži, no na plesu izgubi živce. Budući da nema drugog izbora, Dawson se suprotstavi Cliffu. Na opće čuđenje, Jen shvati da joj se ne sviđa način na koji se obojica natječu za njezinu pažnju. U međuvremenu Pacey traži pomoć u pokušaju da privuče Tamarinu pozornost. Joey obznani Dawsonovoj mami da zna za njezinu izvanbračnu vezu.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

03 Kiss

Dok sanja o prvom poljupcu s Jen, Dawson je dobio priliku pridružiti se filmskom razredu g. Golda pod uvjetom da preko vikenda bude Cliffov filmski asistent. On pristane i tako naruši vlastite planove – namjeravao je uz pomoć filma zavesti Jen. Pacey lošim ocjenama pokušava privući Tamarinu pozornost. Joey se zainteresirala za gosta restorana u kojem zamjenjuje trudnu sestru Bodie. Pacey nagovori Tamaru da mu daje instrukcije, a Joey navede Andersona Crawforda da misli kako je bogata djevojka iz internata.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

04 Discovery

Dawson je nehotice snimio Tamaru kako vodi ljubav, no još ne može otkriti identitet njezina partnera. Kad Pacey želi vidjeti kasetu, Dawson isprva misli da je razlog pohota. No, kad uhvati Paceyja kako kopa po njegovim stvarima u potrazi za kasetom, Pacey mu mora priznati da je on nepoznati Tamarin partner. U međuvremenu Jen dobije bakino upozorenje zbog poljupca s Dawsonom.Dawson i Joey su u robnoj kući i on se iznenadi kad ondje vidi mamu kako kupuje s kolegom Bobom Collinsworthom. Dawson još ne zna istinu, a Joey jedva krije prezir koji osjeća prema gđi Leery i Bobu zbog njihove preljubničke veze. No, kad ih Dawson vidi u strastvenu zagrljaju, shvati da je njegova majka bila nevjerna i naljuti se na Joey što mu to nije ranije rekla.

MP4 DOWNLOAD

 

 

 

 

BONUSES

 

 

From Day One

Timecapsule

 

TRAILERS

Charlie’s Angels

Go!

Dick

Lone Star State of Mind

 

Slijedeći DVD
 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin