Ptice umiru pjevajući

Naslov originala: The Thorn Birds
4 DVD-a
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 460′
Godina izdanja: 1983.
Izdavač/Distributer: Warner Bros. Television / ISSA film i video
Uloge: Richard Chamberlain, Rachel Ward, Barbara Stanwyck, Christopher Plummer, Jean Simmons
Režija: Daryl Duke
Scenario: Carmen Culver, Colleen McCullough, Lee Stanley
Producent/i: Edward Lewis, David L. Wolper

imdb

Kontroverzna mini serija o zabranjenoj ljubavi svećenika i mlade djevojke prati 60 godina života obitelji Cleary.
Udovica Carson (Barbara Stanwyck) najbogatija je žena u Australiji. Mladi, ambiciozni svećenik Ralph de Bricassart (Richard Chamberlain) prognan je down under nakon što je javno proturiječio biskupu. Gospođa Carson je u dobrim odnosima sa mladim svećenikom te, kako nema potomaka, namjerava ostaviti svoje imanje crkvi. Ralph de Bricassart u ovome vidi način iskupljenja u očima crkve.

Njegovi snovi čine se uništenima kad se na imanje sa Novog Zelanda doseljava udovičin brat Paddy Cleary (Richard Kelly) sa ženom, kćeri i četiri sina. Ralphu je pripala uloga njihovog domaćina te ih dočekuje na željezničkoj postaji. Za oko mu na prvi pogled zapinje mlada Meggie Cleary, Paddyjeva kćerka zapostavljena od strane roditelja.

Gospođa Carson koristi svoj novac i utjacaj viseći za vratom svećeniku ne bi li dobila ono što želi. Uviđa njegovu pristnost sa Maggie te ju koristi kako za manipulaciju. Maggie s druge strane nije ravnodušna prema Ralphu. Znajući kako je njihova sreća u ljubavi nemoguća misija Meggie se udaje za brokera Lukea O’Neilla. Iapk, njihove će se sudbine ponovno spojiti zajednička tragedija.

Ptice umiru pjevajući je najprodavaniji roman Colleen McCullough, australske spisateljice, iz 1977. godine. Godine 1983. prilagođen je kao televizijska mini-serija. Za vrijeme prikazivanja mini-serija je postala druga po gledanosti svih vremena u Sjedinjenim Američkim Državama, odmah nakon serije Roots. Obje serije producirao je televizijski veteran David L. Wolper. Redatelj je bio Daryl Duke.

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin