Pjesma o njoj

Naslov izvornika: Cavedweller
Redateljica: Lisa Cholodenko
Producent: Michael Levine
Scenarij: Anne Meredith
Uloge: Kyra Sedgwick, Aidan Quinn, Sherilyn Fenn, Kevin Bacon
Glazba: Wendy Melvoin
Snimatelj: Xavier Perez Grobet
Montaža: Amy E. Duddleston
Distributer: Hallmark Channel
Godina izdanja: 2004
Trajanje: 101′
Država: SAD
Jezik: engleski

Drama o ženi koja je morala napustiti muža koji ju je sve teže zlostavljao i za sobom ostaviti dvije kćeri, koje joj nisu dopuštali ni vidjeti.
Delia Byrd (K. Sedgwick) udala se mlada za svoju mladenačku ljubav, Clinta Windsora (A. Quinn). Volio je i on nju, ali ju je zbog ljubomore i nasilne naravi tukao i zlostavljao. Kad to više nije mogla izdržati, nakon što je uperio pištolj u nju koji slučajno nije opalio, Delia je otišla od kuće i za sobom ostavila dvije kćeri, Amandu i Dede, jer ih nije imala kamo odvesti. Kasnije je upoznala poznatog pjevača Randalla Pricharda (K. Bacon), zaljubila se, s njim nastupala, udala se i s njim dobila kćer Cissy (R. Arnold). Sve godine pokušavala je vidjeti svoje kćeri iz braka s Clintom, no njegova majka, koja ih je odgajala, nije joj to dopuštala. Kad je Randall stradao u prometnoj nesreći, Delia se odlučila vratiti u rodni kraj i ovaj put ne odustati od stjecanja skrbništva nad kćerima. Clinta je zatekla u teškom zdravstvenom stanju, a Amanda i Dede prema njoj su se ponašale kao strankinje. Svaka na svoj način imale su posljedice od nesretnog djetinjstva koje su proživjele, najprije u strahu od nasilja, a potom bez oba roditelja: Amanda (V. Zima) je postala vjerski fanatik, a Dede (A. Mullen), iako tek petnaestogodišnjakinja, promiskuitetna.
Spremna učiniti sve kako bi bila s djecom, Delia pristaje na Clintov prijedlog: dobit će skrbništvo nad kćerima ako ga bude njegovala do smrti, da ne umre u bolnici…
Redateljica Lisa Cholodenko osvojila je nagradu ekumenskog žirija na festivalu u Karlovym Varyma, nagradu na međunarodnom festivalu u Seattleu i bila nominirana za Zlatni globus za režiju, a na kalifornijskom festivalu nezavisnog filma za glavnu mušku i žensku ulogu bili su nominirani Aidan Quinn i Kyra Sedgwick.

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin